28 / 04 / 2024

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.



1952 yılında Karaköy'deki yoğunluk ve kalabalığın giderilmesi için meydan yapmı inşaası planlanmış. Bunun için de Karaköy'de belli yerdeki binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Söz konusu bu haber Vatan Gazetesi'nin 21 Ekim 1952 yılındaki sayısında '' Karaköy'de bir kısım binalar yıktırılacak'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

''Karaköy'de bir kısım binalar yıktırılacak

Seyrüsefer tıkanıklıklarına mani olmak için Çarşı kapıdaki Merzifonlu Kara Mustafa Paşa türbesinin geriye alınması kararından sonra Karaköydeki Havyar hanı blokunun yıkılması için tekrar tetkiklere başlanmıştır.
Birkaç sene evvel 11 Genel Meclisi müzakerelerinde bahis mevzusu olan bu yıkma işi o zamanlarda görüşülmüş fakat bir neticeye bağlanamamıştı. Ancak birkaç sene evvelisine nazaran mütemadiyen artan motörlü vesait miktarı bugün için Karaköy meydanının açılmasını artık bir zaruret haline getirmiştir.

Belediyeye verilen raporlara göre meydanın açılmamasından dolayı Tophane Ile Köprü arasındaki yol günün ekseri saatlerinde yirmi dakikada katedilebilmektedir.

Ayrıca demir tekerlekli arabaların da kaldırılması hakkında kati bir karara varılmıştır. Şehir meclisinin bu celsesinde görüşülecek olan bu karar ekseri üyeler tarafından da desteklenecektir.

 

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1931'de çimento fiyatlarını düşürmek için adım atılmış!

Geri Dön