Emlakta Nostalji

1952'de çimento dağıtımını Sanayi odası yapacak iddiası! 

1952 yılında Ankara Sümerbank Umum Müdürlüğü'nde Karabük'teki demir işlerinin görülmesi için toplantı yapılmış. Toplantıda çimento dağıtımı işi de görüşülmüş.

1952 yılında, çimento normalarının ihtiyaca göre ayarlanması meselesini incelemek için Ticaret Bakanlığı ile temasa geçilmiş. 

ÇİMENTO  SANAYİCİDEN ZİYADE İNŞAAT SAHİBİNİN İŞİDİR

Çimento dağıtım işinin Sanayi Odası'na bırakılacağına dair, Zeli Zeybekoğlu  'Sanayi odasının bu işi daha iyi yapacağını zannetmem, Çimento sanayiciden ziyase, inşaat sahibini yani müstehlini ilgilendiren bir maddedir.'' diyerek yanıt vermiş. 

Söz konusu haber 10 Ağustos 1952 yılında Vatan Gazetesi'nde 'Çimento tevziatını sanayi odası mı yapacak?'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Çimento tevziatını sanayi odası mı yapacak?'

Ankarada Sümerbank Umum Müdürlüğünde, Karabük Fabrikalarından istihsal edilen demir ile başka memleketlerden ithal edilen demirlerin tevzii işini görüşmek üzere bir toplantı yapılacaktır,

Bu toplantıda Sanayi Odasından, murahhas olarak Hay- dar Kaynak, Hüseyin Aker, Cahit Evrenos, Fikret Erenyer, Rasim Cingi iştirak edeceklerdir.

Ayrıca Ticaret odasından bir heyet de, çimento normlarının bugünkü ihtiyaca göre ayarlanması meselesini incelemek üzere Ticaret Bakanlığı ile te masa geçecektir.

Çimento tevziinin Sanayi odasına bırakılacağı rivayetleri hakkında fikrini söyleyen Zeki Zeybekoğlu demiştir ki:
Sanayi odasının tevzi isini daha iyi yapacağımı zan netmem. Çimento, sanayiciden ziyade, inşaat sahibini, yani müstehliki ilgilendiren bir maddedir..

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!