27 / 04 / 2024

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 



Dükkan kiraları hakkında TBMM ticaret komisyonu tarafından kabul edilen kanun teklifleri değerlendirilmiş ve tepki gösterilmiş. 

23 Haziran 1954 yılında  Vatan Gazetesi'nin manşetinde ''Dükkan kiraları hakkındaki komisyon kararının tepkileri'' başlığıyla dükkan kiralarına yönelik alınan karar kalema alınmış İşte söz konusu haber...

''Dükkan kiraları hakkındaki komisyon kararının tepkileri

Meskerden gayri yerlerin kirası hakkında B. M. M. Ticaret komisyonu tarafından kabul edilen kanun teklifinin şehrimizdeki akisleri çeşitli olmuştur.  Gayrimenkul Sahipleri Derneğine mensup bir zat bu mevzuda dün bir arkadaşımıza şunları söylemiştir:

Komisyonun kanun teklifini kabul etmesi pek birşey ifade etmez. Teklifin Mecliste görüşülmesi esnasında; mülk sahiplerinin haklarını iade eden bir kanunun, tatbik edilmeden ikinci bir kanunla tádil edilmesine müsaade edilmiyecektir kanaatindeyiz.

Komisyonun kabul ettiği emsalin tayininde büyük güçlüklerle karşılaşılacağı tabiidir. Hulasa, yakında Meclise sev kedileceği bildirilen kanun teklifi her bakımdan çürük ve mesnetsizdir..

Son haftalar içinde de heyetler tertip ederek Ankaraya gönderen ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmaması için büyük gayretler sarfeden tüccar ve esnaf ise bu haberden memnun olduklarını bildirmişlerdir.

Tüccar Derneğine mensup bir zat, kanun teklifinin kendi isteklerine uygun olduğunu; Meclisin bu teklifi kabuide tereddüt etmiyeceğini, çünkü aksi halde, hayat pahalılığı için mühim bir amilin yaratılmış olacağını söylemiştir.''

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstanbul'da 570 konuta kat ilavesi ruhsatı verilmiş!

Geri Dön