02 / 07 / 2024

1954 yılında Florya'daki belediye plaj evleri sınıfta kaldı! Günlük 20 TL'den kiralan evler talep görmemiş!

1954 yılında Florya'daki belediye plaj evleri sınıfta kaldı! Günlük 20 TL'den kiralan evler talep görmemiş!

1954 yılında İstanbul Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaş için yapılan Florya Belediye plaj evlerinin günlük kira bedeli 20 TL'ymiş. Vatandaşlar tarafından fiyatları yüksek bulunan bu evler hiç talep görmemiş.



1954 yılında İstanbul Belediyesi dar gelirli vatandaşlar için plaj konutları yapmış. Florya'da plaj evleri adı altında yapılan konurlar sadece dar gelirli vatandaşlar için inşa edilmiş. Fakat evlerin günlük 20 lradan kiraya verilmesi vatandaşın tepkisine neden olmuş ve evlere talep olmamış.

GÜNLÜK 3 LİRADAN KİRALIK ÇADIR!

Kirası 20 lira olan günlük evlerin dışında, Belediye günlük çadır da kiraya veriyormuş. Kirası günlük 3 lira olan çadırlar yine vatandaştan ilgi görmemiş. 

ANADOLU YAKASINDA DAHA BÜYÜK EVLERİN GÜNLÜK KİRASI 6 LİRA!

Anadolu Yakasında günlük kiralık evlerin 6 lira olması ve plaj ücreti de almıyor olması vatandaşın ilgisinin buraya kaymasını sağlamış.  Vatandaş Florya'daki küçük ve axz odalı evlere nazaran Anadolu Yakası'ndaki geniş teraslı evleri tercih etmiş.

Söz konusu haber 22 Mayıs 1954 yılında Vatan Gazetesi'nde 'Belediye plaj evleri pahalı' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 1954 yılında Florya daki belediye plaj evleri sınıfta kaldı! Günlük 20 TL den kiralan evler talep görmemiş!

BELEDİYE PLAJ EVLERİ PAHALI

Istanbul Belediyesinin sehirde hayau ucuzlatmak gayesi Ile çeşitli sahalarda yaptığı teşebbüslerden biri olan Florya'daki ucuz plaj evleri işi de basarısızlıkla neticelenmiştir. Bilindi gibi geçen yıl yapılan bu evlerin 2 odalı olanları belediye mensuplarına gündeliği 7 ve 3 odalı olanları da halka gündeliği 20 liradan kiraya verilmiş
Bu arada gündeliği 3 liradan halka kiralanmak istiyen boş çadırlar da hiçbir rağbet görmemişti.

Evlerde eşya olarak birer pan  birer masa ve kişer masa ve kiracılar her türlü esyayı beraber getirmek zorundaydı, Dar gelirli vatandaşa hizmet gayesi ile yapılan bu işin hiç de faydalı olmadığını, şehirde hususi teşebbüsün plaj odaları için aldığı fiyat göstermektedir.

Anadolu yakasında mevcut tanınmış plajlar, seraali büyük odalarını, komple döseli ki karyola, masa ve sandalyaları lle gündeliği liraya kiralamakta ve ayrıca paj ücreti de almamaktadırlar ki belediyenin ücretlerine nisbetle yarı yarıya ucuzdur.

1954 yılında inşaat malzemesi stoku 750 tona ulaşmış!

Geri Dön