Emlakta Nostalji

1956 yılında Sergi Sarayı ile Açıkhava Tiyatrosu arasındaki saha park haline getirilecekmiş!

1956 yılında Beyoğlu ve Şişli'de yapılacak yollar, yıkılacak binaları tespit etmek üzere Vali'nin başkanlığında toplanmışlar. Sergi Sarayı ve Açıkhava Tiyatrosu'nun arasındaki saha da park ve orman haline getirilecekmiş.



Beyoğlu ve Şişli'de yapılacak yollar, yıkılacak binalar tespit ediliyor.

S. Sarayı ile Açık Hava Tiyatrosu arasındaki saha da park ve orman haline getirilecek.


  Beyoğlu ve Şişli kazalarında yapılacak yolları ve yıkılacak binaları tespit etmek üzere dün Vali'nin başkanlığında bir fen heyeti her iki kazada teftişlerde bulunmuştur. Teftişlere Kabataş İskelesi'nden başlanmış, Taksim - Mete Caddesi, Harbiye - Şişli, Mecidiyeköy, Yıldız Yolu ile Beşiktaş güzergahına kadar devam etmiştir. 

  Opera binası önündeki yapının bir an evvel yıkılması istenmiş, bu arada Opera Binası inşaatı gezilmiş. Sergi Sarayı ile Açık Hava Tiyatrosu arasında kalan sahanın park ve orman haline getirilmesi kararlaştırılmıştır.

  Ayrıca Açık Hava Tiyatrosu ile Emlak Caddesi arasındaki yolun genişletilmesine, Mecidiyeköy'deki yeni yolu daraltan bahçe duvarlarının yıktırılmasına karar verilmiştir. Şişli Mezarlığı'nın duvar kaldırımları da tamir ettirilecektir. Fransız Hastanesi ile İ.E.T.T garajı arasında estetiği bozan binalar da istimlak edilerek yıktırılacaktır.

  Yine bu arada Tophane'deki Nusretiye Cami etrafının açılmasının da uygun görülmüş. Vali, Karaköy'deki belediye dükkanlarının 15 gün içinde yıktırılmasını ilgililer bildirmiştir.


Hürriyet Gazetesi 27 Temmuz 1956



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com