Emlakta Nostalji

1962 yılında Belediye Radyosu kurulacakmış.

1962 yılında Saraçhanebaşı'nda, Belediye Sarayı'nın üst katında radyo istasyonu kurulacakmış ve Bakanlar Kurulu'ndan onay bekleniyormuş. 110 bin liraya mal olacak olan Radyo, belediye ile vatandaş arasındaki münasebetleri kuvvetlendirecekmiş.

Belediye Sarayı'nın üstüne radyo istasyonu kurulacak


Belediye Radyosu'nun sonbaharda tesisi bekleniyor.


  Belediye Sarayı'nın üst katında bir Belediye Radyosu kurulması için yapılan keşif sona ermiştir. Hazırlanan rapora göre, radyonun kurulması için 110 bin liraya ihtiyaç duyulmaktadır. 

  Belediye Basın - Yayın ve Turizm Müdürlüğü önümüzdeki hafta içinde, dosyayı İçişleri Bakanlığı'na sevk edecektir.

  Belediye ile vatandaş arasındaki münasebetleri kuvvetlendirici, şehir hizmetlerini daha iyi bir şekilde değerlendirici rol oynayacak olan radyo istasyonu, aynı zamanda eğitim, kültür ve turistik propagandaya önem verecektir. Belediye Basın - Yayın ve Turizm Müdürü Rakım Ziyaoğlu, Belediye Radyosu'nun kuruluşu ne zamana tahakkuk eder? sualine, dün şu cevabı vermiştir.

  -''Keşif için ihtiyaç gösteren parayı bulmak güç değildir. Bütün iş Belediye Radyosu'nun kurulması için ilgili makamlardan alınacak müsaadelerin teminindedir. Biz zaten radyonun büyük bir acele içinde kurulmasını arzulamıyoruz. Kuruluş kararının Bakanlar Kurulu'ndan çıkması için, sadece üç ay lazım gelmektedir. Öyle tahmin ediyorum ki, Belediye Radyosu için montaj çalışmalarına, gelecek yılın sonbaharında başlanabilir.


Hürriyet Gazetesi 16 Aralık 1962 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com