01 / 05 / 2024

1974 yılında Yıldıztabya'da 50 ev her an yıkılabilirmiş!

1974 yılında Yıldıztabya'da 50 ev her an yıkılabilirmiş!

1974 yılında Yıldıztabya'da 50 ev her an yıkılabilirmiş. Taş ocaklarının kanunsuz işletilmesi yüzünden çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalan ev sakinleri, her gece ölüm tehlikesi içinde yataklarına giriyorlarmış.



1974 yılında Yıldıztabya da 50 ev her an yıkılabilirmiş!


HER AN BİR FACİA OLABİLİR


Yıldıztabya'da 50 ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya


  Gaziosmanpaşa'nın Yıldıztabya Mahallesi'nde 50 ev, taş ocaklarının kanunsuz işletilmesi yüzünden çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Mahalle sakinleri ''her gece ölüm tehlikesi içinde yatağımıza giriyoruz'' derken Gaziosmanpaşa Kaymakamı, ''Ruhsat sınırının dışında çalışma yapılan iki ocaktaki faaliyeti durdurduk. Birindeki çalışma devam ediyor. Bunun faaliyetinin durdurulması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' şeklinde konuşmuştur. Öte yandan çökme tehdidi altında bulunan 25 evin duvarlarında önemli çatlaklar meydana gelmiş, bazı aileler evlerini terk etmek zorunda kalmıştır.


1974 yılında Yıldıztabya da 50 ev her an yıkılabilirmiş!


Gaziosmanpaşa Kaymakamı Hüseyin Köseoğlu olay hakkında şunları söylemiştir:

  ''Mehmet Fevzi Sarıoğlu isimli bir işadamı 1971 yılında bugünkü Şenköy arazisi üzerinde taş ocağı işletme ruhsatı almış ve çalışmaya başlamış. Bir müddet sonra taş ocağı olarak işletilen tepenin üzerinde gecekondular kurulmuş. Ancak taş ocağındaki çalışma ilerledikçe, tepenin altı boşalmış ve evler yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış.''


Tercüman Gazetesi 5 Mayıs 1974



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön