Emlakta Nostalji

1978 yılında Zeytinburnu kanalizasyonu için 15 milyon lira harcanacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu kanalizasyon şebekesi yapımını ihale etmiş. 15 milyon 158 bin 231 lira harcama yapılacak kanalizasyon sayesinde Ayvalık Deresi de kapanmış olacakmış.



Zeytinburnu kanalizasyonu için 15 milyon lira harcanacak


Yapım çalışmaları sonunda yöredeki Ayvalık Deresi kapatılacak


  İSTANBUL Belediyesi, Zeytinburnu kanalizasyon şebekesi yapımını ihale etmiştir. 15 milyon lira harcama yapılacak kanalizasyon sayesinde açıkta akan Ayvalık Deresi de kapanmış olacaktır. 

  İstanbul Belediyesi yetkilileri Zeytinburnu yöresi kanalizasyonunun yapımı için toplam 15 milyon 158 bin 231 lira harcanacağını kaydetmişler, şu bilgiyi vermişlerdir:

  ''Yapım çalışmaları bittiğinde Zeytinburnu içinden akan Ayvalık Deresi kapatılmış olacaktır. Böylece semt halkı büyük ölçüde rahatlayacaktır. Bilindiği gibi Ayvalık Deresi'nin açıkta akması sağlık açısından çok sakıncalı durumlar yaratıyordu. Bu durum da ortadan kalkacaktır. Kanalizasyon yapım çalışmalarımız İstanbul'un tüm yörelerine yayılmış durumdadır. En kısa zamanda da bunların denize uygun biçimde dökülmesi yolunda çalışmalara başlanacak, böylece İstanbul'un en önemli sorunlarından biri çözülecek ve denizlerin böylelikle kirlenmesi önlenmiş olacak''


Milliyet Gazetesi 13 Eylül 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com