1985 yılında İstanbul, denizle kucaklaşmış!
1986 yılında İstanbul denizle kucaklaşmış. ''Halkı denizle barıştırma operasyonu'' adı verilen kıyı dolgu çalışmasıyla Kadıköy, Beşiktaş'ta deniz kenarındaki 412 konutun önü doldurulmuş. Toplam 16 kilometre kıyı kuşağı halka açılacakmış.
İSTANBUL, DENİZLE KUCAKLAŞTI
16 kilometre halka açıldı
Dolgu ve yıkım yoluyla halkın yararlanabileceği, dinlenip dolaşabileceği hale getiriliyor
Harem-Bostancı arasında 12 kilometre, Bakırköy-Yeşilköy arasında 3 kilometre, Kuruçeşme-Beşiktaş arasında 1 kilometrelik kıyı şeridi düzenlendi. Boğaziçi'nde Tekel ve liman depoları yıkılarak 9 kilometrelik sahil açılacak.
16 kilometre halka açıldı
İstanbullular denize kavuştu
Abdullah ÖĞÜLMÜŞ
Dolgu ve yıkım yoluyla halkın yararlanabileceği, dinlenip dolaşabileceği hale getiriliyor
İstanbul Belediyesi ''kıyılarda bir derin nefes için'' 20 milyar lira harcıyor.
Kadıköy, Yeşilköy, Kuruçeşme ve Beşiktaş'ta denizle yüz yüze yapılmış yalı ve villa tipi 412 konutun önü doldurularak başlatılan ve ''halkı denizle barıştırma operasyonu'' adı verilen kıyı dolgu çalışması bu yılın sonunda tamamlanacak.
Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''Marmara'da dolgu çalışmasıyla kıyı kazanılırken, Boğaziçi'nin bazı bölümlerinde de kıyı yıkım çalışmasıyla kıyıların halka kazandırılacağını'' belirterek şöyle dedi:
''Harem-Bostancı arasında 12 kilometre, Bakırköy-Yeşilköy arasında 3 kilometre, Kuruçeşme-Beşiktaş arasında da bir kilometre olmak üzere toplam kıyı kuşağını insanların yürüyüş yapıp, denize girebilecekleri duruma getiriyoruz.''
Dalan'ın verdiği bilgiye göre, ''Anadolu Yakası'nda doldurulan alanın genişliği bir milyon metrekare, Yeşilköy-Bakırköy dolgu alanının genişliği 300 bin metrekare, Beşiktaş dolgu alanı 10 bin, Kuruçeşme dolgu alanının genişliği ise 40 bin metrekareyi buluyor.''
Bu arada, Boğaziçi'nde Bebek dahil Sarıyer, Üsküdar, Ortaköy ve Beykoz'da Tekel Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Bakanlığı'na ait tütün depoları ve liman depolarının yıkılmasıyla 30 bin metrekare genişliğinde 9 kilometre uzunluğunda bir kıyı kuşağı halkın kullanımına kazandırılacak.
(1986 yılında Reşat Altın 68.390 liraya satılıyormuş.)
Milliyet Gazetesi 5 Mart 1986
Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com