1989 yılında Abdi İpekçi Spor Salonu törenle hizmete açılmış!
1989 yılında Abdi İpekçi Spor Salonu Başbakan Özal tarafından hizmete açılmış. Gazetecilik mesleğine spor yazarı olarak başlayan Abdi İpekçi'nin adı, temeli atıldıktan on yıl sonra hizmete giren tesisle yaşayacakmış.
Adı, dev spor tesisiyle de anlaştı
Abdi İpekçi Salonu açıldı
On yıl önce temeli atılan ''Abdi İpekçi Spor Salonu'' dün Başbakan Özal tarafından açıldı. Açılışta ünlü basketbol takımı gösteri yaptı.
Başbakan Özal, konuşmasında, İnönü Stadı'nın kapasitesinin 60 bine çıkarılarak ışıklandırılacağını ve ayrıca 100 binlik stat için yer arandığını söyledi.
Abdi İpekçi Spor Salonu Harlem maçıyla açıldı
Temeli 1979'da atılan Abdi İpekçi Spor Salonu'nun açılış töreninde konuşan Özal, ''Yakında İnönü Stadı'nı da ışıklandıracağız ve kapasiteyi 60 bine çıkaracağız. 100 binlik stat için de yer arama çalışmaları başladı. 2 bin yılında olimpiyatlara talibiz'' dedi.
Açılış nedeniyle Devlet Bakanı İsmet Özarslan'a telgraf gönderen Sibel İpekçi, eşinin öldürülme nedeninin hala aydınlatılmamış olmasından duyduğu burukluğu dile getirdi.
İSTİHBARAT SERVİSİ
YAPIMI yılan hikayesine dönen Abdi İpekçi Spor Salonu dün Harlem basketbol takımının gösteri maçıyla Başbakan Özal tarafından açıldı. Açılış nedeniyle Devlet Bakanı İsmet Özarslan'a telgraf yollayan Sibel İpekçi, eşinin öldürülme nedeninin halen aydınlatılmamış olmasından duyduğu burukluğu dile getirdi.
Temeli 1979 yılında atılan Abdi İpekçi Spor Salonu'nu açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Başbakan Turgut Özal, inşaatın 1984 yılına kadar sadece temelde kaldığını anlatarak, şöyle dedi:
''1984 yılına kadar sadece 350 milyon lira harcanmış. Biz işbaşına geldikten sonra inşaat hızlandı ve 12 milyar lira harcayarak, bu salonu hizmete açtık. Biz sadece yarım kalmış tesisleri tamamlamıyoruz. Yeni tesisler de yapıyoruz. İnşallah 100 binlik stadı da biz yapacağız. Türkiye'yi Avrupa ile yarışacak hale getireceğiz.''
Törende bir konuşma yapan spordan sorumlu Devlet Bakanı İsmet Özarslan da, salonun tamamlanmasında hükümetin gösterdiği çabalara değinerek, şöyle konuştu:
''Hükümetimizin spora önem vermektedir. Yakında İnönü Stadı'nı da ışıklandıracağız ve seyirci kapasitesini 60 bine çıkaracağız. 100 binlik stat için de yer arama çalışmalarına başlandı. 2000 yılında olimpiyatlara talibiz.''
Konuşmalardan sonra kurdeleyi kesen Başbakan Özal, salonu hizmete açtı. Salonda ilk maçı ABD'nin dünyaca ünlü gösteri takımı Harlem ile Washington Generals yaptı.
Öte yandan, merhum Abdi İpekçi'nin eşi Sibel İpekçi, açılış nedeniyle spordan sorumlu Devlet Bakanı İsmet Özarslan'a yolladığı kutlama telgrafında şöyle dedi:
''Abdi İpekçi Spor Salonu'nun uzun süren çabalar sonucu açılması, toplumumuzun spor yaşantısına bulunacağı katkılar açısından ailemiz adına onur vericidir. Ancak gazetecilik mesleğine spor yazarı olarak başlayan eşimin en verimli, en başarılı döneminde terör kurşunlarına kurban gitmesinden bu yana cinayet nedenlerinin henüz açıklığa kavuşturulmamış olması, bizi devletimizden hukuk alanında da bazı çabalar göstermesi dileğinde bulunmaya sürüklemektedir.
''Eşim Abdi İpekçi, gazeteciliğin spor alanında çeşitli katkılarda bulunmuş bir gazeteciydi. Onun bu çalışmalarının böylesine değerli bir salona adının verilerek ödüllendirilmesi ve adının yaşatılması bizi çok duygulandırmaktadır. Dileğimiz onun henüz nedeni açıklığa kavuşturulmamış çeşitli terör cinayetlerinden birine hedef olmuş bir gazeteci olduğunun da unutulmamasıdır. Açılışta bulunamadığım için özür diler, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yapım ve düzenlemesine emeği geçen herkesi kutlarım.''
(1989 yılında Reşat Altın 191.425 liraya satılıyormuş.)
Milliyet Gazetesi 4 Haziran 1989
Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com