1989 yılında Türkiye'nin en büyük sağlık kurumu müşteri bekliyormuş!
1989 yılında Türkiye'nin en büyük sağlık kurumu Vakıf Gureba Hastanesi müşteri bekliyormuş. Mütevelli heyetin üniversite kurma girişimleri Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vetosuyla önlenince, 400 milyar liralık hastane sahipsiz kalmış.
Türkiye'nin en büyük sağlık kurumu, sahipsiz
19 yılda biten 400 milyarlık Vakıf Gureba müşteri bekliyor...
Hastasız hastane
Prof. Şaban Karataş'ın girişimindeki mütevelli heyetin üniversite kurma girişine Danıştay'ın karşı çıkması üzerine, durumu belirsizleşen Bezm-i Alem Vakıf Guraba Hastanesi'nde, hizmet dışı kalmanın üzüntüsü yaşanıyor.
ANADOLU'dan İstanbul'a tedavi olmak için akın akın gelen hastalara, aylar sonrası için gün verilirken, 19 yılda biten Vakıf Guraba Hastanesi'nin yeni poliklinikleri, yenilenen yatakları ve personeliyle ''müşteri'' bekliyor.
Danıştay'ın üniversite hastanesi yapılma girişimini iptal etmesinden sonra durumu ortada kalan bin yataklı Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi, yeni binasına sahip olma çabası içinde...
Daha önce bir mezbeleliliği andıran, koridorlarının pislikten geçilmediği ''durumu belirsiz'' hastanede, son aylarda belirli bir canlanma var. Görevli 31 doktor, muayene etmek için adeta hasta bekler halde... Buna karşılık, yedi katlı, bin yataklı binada, odalar yeniden elden geçiriliyor; poliklinikleri, ameliyathaneleri ve 400 personeliyle, Türkiye'nin bu en büyük sağlık kurumu hizmet veremeden öylesine duruyor.
Prof. Şaban Karataş başkanlığında kurulan mütevelli heyetinin, üniversite kurma girişimleri, Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vetosuyla önlenen, 400 milyar liralık Bezm-i Alem Valide Sultan Hastanesi'nde, 19 yıl süren inşaattan sonra tam bir ''belirsizlik ortamı'' yaşanıyor. Bir yandan yeni bölümlerin yapımı sürerken, bir yandan da Avrupa'dan bağış olarak gönderilen özel dizayn edilmiş karyolalar, hastalarını bekliyor.
İŞÇİLERDEN GÖSTERİ
Vakıf Gureba Hastanesi'nde, bir yıl önce Şaban Karataş'ın Bezm-i Alem Üniversitesi Projesi için sözleşmeli olarak işe alınan 145 işçi, işten çıkartılınca, dün hastane önünde protesto gösterisi yaptılar.
(1989 yılında Reşat Altın 191.425 liraya satılıyormuş.)
Hürriyet Gazetesi 29 Nisan 1989
Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com