02 / 05 / 2024

1998 yılında Göksu Evleri kullanılmadan eskimiş!

1998 yılında Göksu Evleri kullanılmadan eskimiş!

1998 yılında Beykoz'da toplam 750 konuttan oluşan Göksu Evleri kullanılmadan eskimiş. Yapımına 1984 yılında yapımına başlanan sitede maddi sorunların yanında, ''kayma tehlikesi''nin olmasıyla konut sahipleri evlere taşınamamış.



1998 yılında Göksu Evleri kullanılmadan eskimiş!


Hayalet site!


Toplam 750 konuttan oluşan Göksu Evleri kullanılmadan eskidi


ŞENOL BAŞTAKAR


    Yapımına 1984 yılında başlanan Beykoz'daki Göksu Evleri hayalet bir siteyi andırıyor. Villaların hayalet siteye dönüşmesi, sayılarının 300'den 750 çıkarılmasıyla başladı. Konut sayısının kooperatif yönetimince arttırılması, Göksu Evleri'nde çalışmaların yıllarca uzamasına ve çevrenin beton yığınına dönmesine neden oldu.


Maddi sorunlar


    Üyelerden bir çoğunun evini zamanında teslim alamadığı için kooperatiften ayrılmasıyla maddi sorunlar yaşanmaya başladı. Tepelik alanda inşa edilen villalara darbe vuran ikinci olumsuzluk ise ''kayma tehlikesi'' oldu. Tehlikenin önüne geçilmesi için yapılan istinat duvarları da bir süre sonra çatladı. Konut sahipleri bu tehlike giderilmediği için yapımı tamamlanan evlere taşınmadı.


Problem bitmiyor 


    Bütün sıkıntılara katlanarak yıllar sonra konutlarına taşınan az sayıdaki Göksu Evleri sakinleri, ''Burası yıllardır boş olarak duruyor. Üyelerden çoğu taşınmıyor. Çünkü daha bir çok eksik var. Yeni gelen yönetimin sorunları çözmesini bekliyoruz'' diyor.


Sabah 7 Ağustos 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön