Ekonomi

1999 öncesi emeklilik şartları nedir?

Emeklilik hayali her çalışanın hayalidir. Her çalışan ne zaman emekli olacağına dair hesaplamalar yapar. Peki 1999 öncesi emeklilik şartları nedir? İşte detaylar!C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapıldıktan hemen sonra arama butonuna 'Çalışma Hayatım' yazıldıktan sonra çıkan seçeneğe tıklayın

EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜNÜM KALDI?

E-devlet üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapıldıktan hemen sonra arama butonuna 'Çalışma Hayatım' yazıldıktan sonra çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada "Ne zaman emekli olurum?" başlığı çıkmaktadır bu başlığın altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri ortaya çıkacaktır.

İşte diğer merak edilen detaylar…

1999 ÖNCESİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR?

1999 yılı öncesinde sigortalı olduktan sonra erkekler için 25, kadınlar için 20 yılı doldurulmuş olunması gerekiyor. Sonradan sigortalı olanlar için yıl şartı aranmamaktadır.

ERKEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN BU ŞARTLARI SAĞLIYOR OLMAK GEREKLİ!

Ülkemizde erken emekli olunabilen 45 ayrı meslek gurubu vardır. Bu meslek gruplarının çalışan kişiyi yıpratması ve yormasından dolayı daha erken emekli olma gibi bir olanak ortaya çıkıyor.

Bu şartlardan birisi prim gün sayısı, diğeri çalışma süresinde maden işçilerinin 1800, diğer işçilerde de 3600 gün fiili hizmet süresi kapsamında çalışılması gerekiyor.

HANGİ MESLEKLERDE ÇALIŞANLAR ERKEN EMEKLİ OLABİLİYOR?

YENİ EMEKLİ OLDUM NE ZAMAN MAAŞ ALIRIM?

Emekli vatandaşlar, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihi takip eden süreçte, ilk ayın başında emeklilik maaşı bağlanmaktadır. Bu konuya örnek verirsek, emekli sandığına bağlı olan bir kişi, emeklilik isteğini 18 Haziran 2022 tarihinde ilgili kuruma iletmiş ise emeklilik maaşı 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren maaş bağlanmaktadır.

Tapuya şerh koymak nasıl olur?

Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?