Ekonomi

2 ay sonra Bitcoin’de bir ilk!

Kripto paralar haziran ayında yaşanan büyük çöküşün yaralarını sarmaya çalışıyor. Bitcoin, 2 ay sonra ilk defa kritik seviyeye geldi.  İşte haberin detayları... Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, 13 Haziran tarihinde 17 bin dolar düzeyine kadar gerileyerek 1

Kripto para birimleri haziran ayında meydana gelen türbülansın etkilerini temizlemeye çalışıyor. Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, 13 Haziran tarihinde 17 bin dolar düzeyine kadar gerileyerek 1.5 yılın en alt seviyesine gerilemişti.  Bitcoin bu çöküşle haziran ayında yüzde 37’den fazla değer kaybetmişti.

KRİPTO PARA PİYASASI YENİDEN HAREKETLENDİ!

Mayıs ayında Terra ekosisteminin iki kripto varlığı LUNA ve UST’nin çöküşüyle birlikte kripto para birimleri resmen ağır yara almıştı ve yatırımcıların  piyasaya olan güveni de oldukça zedelenmişti. Haziran ayında da kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün para çekme işlemlerini durdurarak iflas etmesiyle birlikte dijital varlıklarda baskı artmıştı. Fakat temmuz ayı ile birlikte kripto para piyasasında esen rüzgarlar tersine döndü. Temmuz ayında tekrardan  20 bin doların üzerine çıkan Bitcoin aylık bazda sınırlı kazanç elde etti. Bitcoin temmuzda yüzde 6 civarında prim yaptı.

BITCOIN’DE 2 AY SONRA İLK DEFA KRİTİK SEVİYE AŞILDI!

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte yükseliş trendine giren Bitcoin, son günlerde gösterdiği performans ile yatırımcısını heyecanlandırdı. Son günlerde özellikle 24 bin dolar seviyesi civarına çakılı kalan Bitcoin burada kalıcılığını sağladı. Hafta sonunda ise Bitcoin kritik seviyenin üzerini test etti ama burada kalıcı olamadı.

Güne 24 bin 443 dolar civarında başlayan Bitcoin saat 10.30 gibi 25 bin dolar olan kritik eşiği geçti. Fakat 25 bin 47 dolar düzeyine kadar yükselen Bitcoin burada kalıcılığını sağlayamadı. Bitcoin daha sonra yeniden 24 bin 758 dolardan işlem görmeye başladı.

ETHEREUM DA  2.5 AY SONRA ÖNEMLİ EŞİĞİN ÜZERİNE ÇIKTI!

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum ise geçtiğimiz gün 2 bin dolar olan kritik eşiği geçti. Ethereum yükselişine bugün de devam etti ve 2 bin 30 doları aştı. Bu veri, son 2.5 ayın zirvesi olarak kayıtlara girdi.

KAZANCI BITCOIN’İ SOLLADI!

Ethereum’un getirisi, son dönemde gösterdiği performans ile Bitcoin’i ardında bıraktı. Ethereum temmuzda yüzde 56.69 oranında prim yaptı. 1 Ağustos tarihinden bu güne kadar Ethereum yüzde 30’dan fazla yükseldi.

Motorine yeni bir zam daha geliyor!

Karadeniz’de fındık hasadı resmi olarak başladı!

Yagıtay'dan tüm çalışan emeklileri ilgilendiren flaş 'kıdem tazminatı' kararı!