Devre Mülk

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.Verilen detaylara göre, Pacwest'in, stratejik varlıkların satışı dahil olmak üzere opsiyonlarını değerlendirdiğini ve son dönemde ilgi gösteren potansiyel yatırımcı ve partnerlerle görüşmelerin devam ettiği açıklaması sonrası hisseleri yüzde 50'nin üzerinde değer kaybetti

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan Kaliforniya merkezli bölgesel banka PacWest'in de satış dahil stratejik seçenekleri değerlendirmesi piyasalarda bankacılık sektörüne ilişkin endişeleri de yeniden artırdı.

Verilen detaylara göre, Pacwest'in, stratejik varlıkların satışı dahil olmak üzere opsiyonlarını değerlendirdiğini ve son dönemde ilgi gösteren potansiyel yatırımcı ve partnerlerle görüşmelerin devam ettiği açıklaması sonrası hisseleri yüzde 50'nin üzerinde değer kaybetti. Yine verilen detaylara göre, ayrıca, bankanın hisseleri yüksek oynaklık sebebiyle birçok defa işlem durduruldu.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu gelişmeler, ülkedeki diğer bölgesel bankaların hisselerini de olumsuz şekilde etkiledi.

Tennessee merkezli First Horizon'un hisseleri de Kanadalı TD Bank'ın banka ile birleşme anlaşmasından çekildiğini açıklamasından sonra yüzde 40'a yakın değer kaybetti.

Phoenix merkezli Western Alliance Bank'ın hisseleri de yüzde 40'a yakın değer kaydederken, söz konusu bu bankanın hisseleri zaman zaman işleme durduruldu.

Yine verilen bilgilere göre, ayrıca, ABD'li diğer bölgesel bankalardan Metropolitan Bank ile Citizens Financial'ın hisseleri yüzde 10'un, Comerica Bank'ın hisseleri yüzde 9'un, KeyCorp'un hisseleri yüzde 5'in ve Valley National Bank'ın hisseleri yüzde 4'ün üzerinde de değer kaybetti.

ABD'de 2 ayda toplamda 3 banka iflas etti

Aktarılan detaylara göre, ABD'de mart ayı başında Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası ile başlayan bankacılık sektöründeki sıkıntılar, geçen hafta açıkladığı ilk çeyrek bilançosunda mevduat kayıplarını ortaya koyan First Republic Bank'ın hisselerindeki keskin düşüşle de tekrardan gündeme gelmişti.

Yine verilen bilgilere göre, ABD Federal Mevduat Sigorta Fonu (FDIC), hafta başında konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, First Republic Bank'ın kapatıldığını ve varlıklarının JPMorgan Chase tarafından satın alınacağını açıklamıştı. First Republic Bank, faiz oranlarındaki keskin yükselişten sonra ABD'de 2 ay içinde iflas eden 3. banka olmuştu.

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez çok kesin konuştu!    

Altın fiyatları için 14 Mayıs uyarısı. Flaş açıklama az önce geldi