27 / 04 / 2024

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.



Türkiye 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimleri merakla beklerken, bakanların gündemdeki konulara dair açıklamaları hız kesmeden devam ediyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, gazeteciler Hande Fırat ve Zafer Şahin'in yönelttiği soruları yanıtladı. 

2 AYDA 420 BİNDEN FAZLA KAPI ÇALDIK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerine yönelik denetimlerin artırıldığını belirtti. Ayrıca yine Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, son 2 ay içerisinde toplamda 420 bin denetim yapıldı.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Bakan Şimşek ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira sözleşmelerinin de dijitalleşeceğini dile getirdi. Buna göre artık kira sözleşmeleri e-Devlet platformu üzerinden yapılacak.

Bakan Mehmet Şimşek'in konu ile ilgili açıklamaları şöyle:

"Bizim niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet platformu üzerinden yaptırmak. Örnek olarak bunun benzeri biri pek çok konu var. Mesela biz elimizdeki veri tabanından, 4,5 milyon potansiyel yere ilişkin, yer olduğuna dair, konut olduğuna dair, iş yeri olduğuna dair bizim bir bilgi, veri tabanımız bulunuyor. Son 2 ay içerisinde 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizde olan bilgilerle, fiili durumları karşılaştırdık. Bizim hedefimiz gönüllü uyumu artırmak. Bizim hedefimiz rehberlik yapmak. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi gerekiyor. Bu kira beyannamelerinin verilmesini sağlamak bizim açımızdan önemli, neden? Çünkü verilmeyen beyannamelere ilişkin Nisan ayında eğer biz bir inceleme yaparsak, mükellef daha ağır sonuçlarla karşılaşabilir. Çünkü elimizde çok fazla somut bilgi var." diye konuştu.

SON TARİH 1 NİSAN

Milyonlarca ev sahibini  oldukça yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla resmen başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre kira geliri elde eden mülk sahipleri 1 Mart 2024-1 Nisan 2024 tarihleri arasında kira geliri beyannamelerini verilebilecek.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Esenler ve Ataşehir'de 6 adet gayrimenkul kiraya veriliyor: Konut ve iş yerleri de var!

0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek? Emekliye ekstra indirim müjdesi!


Geri Dön