Yeni Şirketler

2-B alanlarını tespit çalışmaları başladı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kamuoyunda 2-B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş alanların tespiti, Hazine adına tescili ve işgalcilerin belirlenmesi amacıyla çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü'nce orman vasfını yitirdiği tespit edilen ancak birtakım sorunlar nedeniyle tescili yapılamayan alanlarda mevcut kadastroyu gözden geçirecek. İşin mahiyeti açısından bir nevi kadastro çalışması yürütülecek ancak mevzuat uyarınca ikinci kadastro mümkün olmadığı için "hatalar giderilerek" ve tescil gerçekleştirilecek.
Orman Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen çalışma kapsamında, ilk etapta İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Muğla, Mersin ve Adana'da "2-B alanları öncelikli değerlendirilecek" 160 köy ele alınacak. Hizmet satın alma yöntemine giden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, söz konusu köylerde yapılacak çalışma için ihaleye çıktı.
Ancak geçen günlerde Meclis'te kabul edilen ve "köşk"ün onayına sunulan yasayla 2-B alanlarının tespiti ve tescilinin yanı sıra bu alanlardaki işgalcilerin belirlenmesi yetkisi de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne verildiği için işin yeni tanımına göre tekrar ihaleye çıkılması planlanıyor.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2-B'lere ilişkin yasal düzenlemenin yerel seçimlerden önce çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusu üzerine, bu süreci Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğünü, kendilerinin de "gerekli her türlü teknik desteği sağladıklarını" söyledi.

Referans