Kent Haberleri

2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de e-Devlet'e bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem yaklaşık 13 milyon vatandaşın yaşadığı bölgeyi etkiledi. 2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de bakın! E-devlet başvuru... Milyonlarca vatandaş yaşadıkları şehri terk etmek ve yeni bir şehre taşınmak için plan yapmaya başladı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem yaklaşık 13 milyon vatandaşın yaşadığı bölgeyi etkiledi. Milyonlarca vatandaş yaşadıkları şehri terk etmek ve yeni bir şehre taşınmak için plan yapmaya başladı.

Depremden etkilenen kimi vatandaşlar çadır ile kimiler de konteyner ile barınma sorunlarını çözerken; devlet de depremzedelere destek olmak amacıyla harekete geçti. 

Devlet, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören vatandaşlar için kira ve taşınma desteği sağlayacak. Ev sahibi veya kiracı olması fark etmeden, vatandaşlar bu yardımlar için e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor. 

2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de bakın! E-devlet başvuru...

Kira ve taşınma yardımı olarak da bilinen depremzede barınma desteği başvuruları AFAD'dan yapılan açıklama ie başladı. Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı şekilde belirlenen konu sahibi ve kiracıların Afetzede Barınma Desteği başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştiebileceğini duyuran AFAD, kimlerin başvuru yapabileceğini ve taşınma yardımı ile kira yardımı ödemeleri ile ilgili de merak edilen soruların yanıtlarının https://aydes.gov.tr/  adresinde yer aldığını belirtti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konutunun hasarlı olduğu belirlenen konut sahibi ya da kiracılar başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranını kullanarak gerçekleştirebilecek.

Afetzedeler için  taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılıyor. Deprem bölgesinde konutu Bakanlık tarafından hasarlı olarak tespit edilen konut sahibine ya da kiracıya Afetzede Barınma Yardımı sağlanıyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? BAŞVURU EKRANI...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesindeki konutu hasarlı olduğu belirlenen konut sahipleri ya da kiracılar için e-Devlet üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvurularının alınmaya başladığını açıkladı. 

2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de bakın! E-devlet başvuru...

TAŞINMA YARDIMI KAÇ LİRA? 

Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti sebebiyle yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilmesi halinde 15 bin lira taşınma yardımı yapılıyor. 

KİRA YARDIMI NE KADAR? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekipleri tarafından, konutları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak belirlenen afetzede ailelere 12 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5 bin TL olmak üzere toplam 60 bin TL, kiracı olanlara ise aylık 2 bin TL olmak üzere toplam 24 bin lira kira yardımı yapılıyor. 

KİMLER TAŞINMA VE KİRA YARDIMINA BAŞVURABİLİR? 

İkamet adreslerinin bulunduğu il valiliğince gerçekleştirilecek incelemelerin ardından sırasıyla taşınma ve kira yardımı yapılıyor. 

Konutu ağır hasarlı ev sahiplerinden konteyner talebi olanlara yalnızca 15 bin lira taşınma yardımı yapılacak olup, barınma desteği yapılmayacak.  

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre, kırsal kalkınma, yem desteği... Peş peşe açıklandı! Şimdi verilen tarihe bakın!

19 Şubat evde bakım parası yattı mı? Şimdi herkes hesaplarına baksın! Başvuran tam bu kadar alıyor! İl il liste...