29 / 04 / 2024

2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı!

2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı!

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlı şekilde projelerini devam ettirdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Tarım Orman Sektörü Telekonferans Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada, koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlı şekilde projelerini devam ettirdiklerini dile getiren Murat Kurum, 2 milyardan 25 milyar liraya çıkarılmış tarımsal üretim değerleriyle Konya'nın hem tarımın hem de tarıma dayalıa sanayinin başkenti olduğunu belirtti.

- "2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile 2018'de Hazine'ye ait tarım arazilerinin çiftçilere kiralanması sürecini hayata geçirdiklerini dile getiren Kurum, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede ecrimisil bedelin yarısı üzerinden 10 yıla kadar doğrudan kiralama imkanını çiftçimize sunduk. O günden bugüne yaklaşık 50 bin çiftçimizle yaklaşık 571 milyon metrekare alan üzerindeki kira sözleşmelerini tamamladık. Konya'mızda 2 bin 500 çiftçimize yaklaşık 52 milyon metrekare araziyi kiraladık. Bu da Türkiye'deki arazinin yaklaşık yüzde 10'u demek. Bu anlamda tarım şehri Konya'mız için önemli bir adımı yine Tarım ve Orman Bakanlığımızla atmış olduk."

Konya'da yaklaşık 7 bin çiftçiye 5 bin 500 taşınmazın satışını da tamamladıklarını dile getiren Kurum, "Girişimcilerimize tıbbi, aramotik ve süs bitkilerinin yetiştirilmesi için 14 milyon metrekare araziyi kiraladık ve bu kiralamaların çok önemli bir oranı, yüzde 87'si kadın ve gençlerimizden oluşuyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında çiftçilerimizin nisan, mayıs ve hazirana ait taksitlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları çerçevesinde 6 ay süreyle öteledik. 50 bin çiftçimizin elini rahatlatan bu imkanı sunmuş olduk." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, Konya'yı her alanda geleceğe taşıyacak projelere imza atmak için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

 

Topraksız çiftçiye şartlı Hazine arazisi!


Geri Dön