Ekonomi

2 bin 500 lira doğal gaz desteği alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan doğal gaz desteği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimi günlerde bir yaptığı bir açıklama ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğal gaz yardımı tutarının hane başı 900 TL ila 2500 TL olarak artırdıklarını belirtmişti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte doğalgaz tüketim desteği yardımı başvurularının başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimi günlerde bir yaptığı bir açıklama ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğal gaz yardımı tutarının hane başı 900 TL ila 2500 TL olarak artırdıklarını belirtmişti. Doğal gaz desteğine henüz başvuru yapmayan vatandaşlar ise başvuruların ne zaman biteceğini ve başvuru şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı.

Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

DOĞAL GAZ DESTEĞİ ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdiği açıklama ile doğal gaz desteğinden yeni zaman diliminde ev sahiplerinin yanında kiracılarında yararlanabileceğini dile getirdi. Erdoğan ayrıca, doğal gaz yardımının hane başı 900 TL ile 2 bin 500 TL olacak şekilde arttırıldığını belirtti.

Erdoğan konuşmasının devamında, kronik hastası, yaşam destek cihazı olan hanelere yüzde 5 ek yardım yapılacağını ve  3 milyar TL’lik doğal gaz desteği vererek vatandaşları karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta son derece kararlı olduklarını belirtti.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında, “ Uygun Şartlara sahip olmadığı için diğer yardımlardan faydalanamayan 831 bin vatandaşımıza temmuz ayında 427 milyon destek vermiştik. 1.6 milyon kişinin 1 milyar TL’yi bulan ağustos ayı ödemelerini ise 7 Eylül 2022’de gerçekleştirdik.'' şeklinde konuştu.

Doğal gaz desteğine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar,  'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuruda bulunabilirler.

DOĞAL GAZ YARDIMI NEREDEN ALINIR?

Doğal gaz ödemelerinin nereden yapılacağı ise vatandaşlar tarafından merak konusu.  Vatandaşların Doğalgaz desteği ödemelerinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi.

Başvuru sonucu hak sahibi olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ile giderek destek ödemesini alabilecek.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Doğal gaz desteği başvuruları 5 Eylül 2022’den itibaren e-devlet üzerinden yapılmaya başlandı.

iPhone 11’e peşin fiyatına 3 taksit imkanıyla sahip olun! İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi…

Samsung Galaxy S20FE yüzde 5 indirimli fiyata! İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi...

Samsung buzdolabı alana 6 bin 599 TL’lik robot süpürge hediye! İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi…