Ekonomi

2. el otomobil piyasası saltanatını ilan etti! 300 - 500 bin TL arasındaki araçlara akın!

Seçim öncesi 2. el otomobil piyasası coştu. 300 - 500 bin TL arasındaki araç satışı hız kazandı. İşte detaylar!Samsun’da bulunan 2

İkinci el piyasası son dönemde hareketlendi. Samsun’da bulunan 2. El Otomotivciler Sitesi'ndeki bulunan galericiler, bu piyasanın şu anlarda çok hareketlendiğini belirterek, en fazla da 300 - 500 bin TL bandındaki otomobil satışının arttığını ifade etti.

 

İşte haberin ayrıntılar…

Havaların ısınma başlamasıyla 2. el otomobil piyasası coştu. Havanın güzel olmasını fırsat olarak gören ve ikinci el araba almak isteyenler, Samsun’da 2. El Otomotivciler Sitesi'ne akın etmeye başladı. 2. El otomobil piyasası hakkında konuşan galericiler, 300 bin TL'nin hemen altında bulunan çok araba şu sıralarda yok, en fazla 300 ile 500 bin TL arasındaki araçları sattıklarını söylediler.

Oto galerici olan Rıfat Bilgili, “Şu zaman diliminde işlerimiz yoğun halde. Çok fazla hareketlilik var. Fiyat artışları yavaşladı ve hareketlilik başladı. Daha da fazla sirkülasyon olacağını düşünmekteyiz. Geçen yıl 50 bin TL’nin altında araba bulunmuyordu. 50 bin TL ile 200 bin TL’lik olan arabalar satılmaktaydı. 300 bin liranın altında çok fazla araba şu anda yok. 300 bin TL ile 500 bin TL arasındaki arabaların sirkülasyonu yaşanmaktadır. Bu arabaların satışı hızlı oluyor. Biz de bu fiyatlarda araba bulmakta zor” diye konuştu.

SEÇİMDEN ÖNCE İNSANLAR ARAÇ ALMAK İÇİN ACELE EDİYOR!

Galerici olarak çalışan Abdullah Güven, “İkinci el otomobil sektöründe yeterli kadar ürün bulamıyoruz. Buna bağlı olarak fiyatlar yükseliyor. Şu anda satışlar yoğun durumda. Para olarak yükselmiş gözüküyor olsa da ürün olarak eriyoruz. Vatandaşlar ise 700 - 800 bin TL arasındaki arabaları alıyor. Seçime kadarki süreçte insanlar araç almak için biraz daha acele etmekteyiz. Bu sıralarda yoğunluk yaşanıyoruz" dedi.

FİYATLAR YÜKSEK OLUYOR!

Aracını satmak isteyen Yasin Güzel adındaki vatandaş, “Keşke araba fiyatları bu kadar yükselmeseydi. Araba pazarı bugün hareketli. İnsanlar araç alamadıkları zaman zarar ettiklerini gördüler. Arabalar temiz ise ve kilometreleri az olursa fiyatları yüksek oluyor.