2. Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi 10 Maysı'ta!
‘Dönüşümde Kartal Modeli’ ile Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm çalışmalarına imza atan Kartal Belediyesi, “2. Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” zirvesini 10 Mayıs’ta Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenliyor.
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören “Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” zirvesi bu yıl da gayrimenkul geliştiricilerinin yöneticilerini, yatırımcı ve uzmanları aynı çatı altında toplayacak. Zirvede; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öcülüğünde ‘Yerinde, Birlikte ve Kentsel Dönüşüm’ çalışmaları kapsamında kentlilik kültürüyle yaşanan bir ilçe haline gelen ve son yılların yükselen yaşam merkezi olan Kartal’ın dünü, bugünü ve geleceği nokta masaya yatırılacak. Türkiye için örnek oluşturan dönüşüm modelinin anlatılmasının yanısıra; Kartal’ın gayrimenkul piyasalarındaki geleceğinin uzmanlar tarafından değerlendirileceği zirvede; ‘Kartal’ın Renkleri, Yabancı Yatırımcıların Gözünden Kartal, Uzmanlar Ne Diyor, Kartal’ın Değişen Kent Kimliği, Neden Kartal, Kartal Yüksekten Uçuyor’ başlıkları masaya yatırılacak.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla Metin Uca, Vahap Munyar ve Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünü yapacağı zirvede; Doğuş Grubu Ekonomi Grup Başkanı Servet Yıldırım, Araştırmacı-Yazar Sunay Akın, Şehir Planlamacısı Faruk Göksu, Pazar Araştırmacısı Ertan Aksoy, İtibar Grup Eş Başkanı Reşat Rahimov, Önkollar Başkanı Habibullah Önkollar, Gökdeniz Kartal Satış Uzmanı Hülya Tiktaş, İş GYO Satış Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Tandoğan, AND Pastel Satış Uzmanı Ayşegül Demircioğlu, AC Yapı Mimar Zeynep Özçelik, AND Genel Müdürü Ali Baki Usta, Maya Holding CEO’su Fuat Atalay, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Metsan Başkanı Cemalettin Satoğlu, Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, AC Yapı Başkanı Ali Coşkun, DKY Başkanı Ali Dumankaya ve DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz konuşmacı olarak yer alacak.
Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan zirvenin amacı hakkında açıklamalarda bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; “Kartal, 2009 yılından bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile kentlilik kültürüyle yaşanan bir ilçe haline geldi. Deprem ve afet risklerini ele alarak oluşturduğumuz ‘Dönüşümde Kartal Modeli’ ile Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmayı başlattık. Çalışmalarımızdaki uygulamalarımızın yasaya girmesi ise bizlerin ne kadar doğru bir yolda olduğunu ortaya koydu. ‘Yerinde Dönüşüm’, ‘Deprem Dönüşüm’ ve ‘Kentsel Dönüşüm’ modelleri ile belediyecilikte bir ilke imza attık. Dönüşümü gerçekleştirirken, kentimizin hafızasını korumaya özen gösterdik. Geçmiş kültürümüzü ve değerlerimizi simgeleyen unsurları yok etmeden, fonksiyonel bir değişim modeli ile dönüşmeyi tercih ettik.
Sağlık, eğitim ve sosyal yaşam kalitesi yüksek, dönüşümünü sağlıklı şekilde tamamlamış, dönüşürken kültürel ve tarihi değerlerini de korumayı başarmış, yenilikçi ve çevreci bir kent için çalıştık. Kartal Belediyesi'nin AR-GE çalışmalarını yürütmek için oluşturduğumuz TAK Kartal ile gönüllü tasarımcı gençleri mahallelilerle bir araya getirerek dönüşümünün nasıl olacağını planladık. Bir projenin çevreye olan etkisinin yanı sıra sosyal etkisini de göz ardı etmedik ve yine bir ilki gerçekleştirdik. SED Raporunu hazırladık. Mahallelerin röntgenini çekip fırsatları ve eksiklikleri ortaya koyup yerel yönetimin hizmet rehberini hazırladık. Buna da Mahalle Eylem Planı dedik.10 Mayıs’ta ikincisini düzenleyeceğimiz 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' zirvesinde yatırımcı ve uzmanlarla birlikte Kartal’ın bir balıkçı kasabasından sayfiye yerine, oradan sanayi kentine olan yolculuğunu, bugün geldiği noktayı ve geleceğini konuşacağız.”