Ekonomi

2 Mart 2023 bakım aylıkları verildi mi? Bakım aylığı verildiğini nasıl anlarım?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında olan evde bakım maaşı için yeni bir ay yeniliği gündeme geldi. Giderek artan ihtiyaçlar doğrultusunda özellikle son zamanlarda destek ödemelerini artıran Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yeni haber gel Her belirli dönemlerde olacak şekilde, illere göre hesaplara yatırılan evde bakım maaşlarının bugün yatıp yatmadığı maaşı alacak kişilerin gündemi oldu

İhtiyaç sahibi olan kişileri ihtimal etmeden özenle ve her konuda desteklemeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığının her ay olduğu gibi bu ayda gündeme getireceği evde bakım ödemeleri gündem oldu.
Her belirli dönemlerde olacak şekilde, illere göre hesaplara yatırılan evde bakım maaşlarının bugün yatıp yatmadığı maaşı alacak kişilerin gündemi oldu. Peki, 2023 Mart ayı evde bakım maaşı yattı mı ne zaman yatacak? Bu soruların cevapları ve detayları merakla bekleniyor.

Evde bakım maaşı yatırıldı mı?

Evde bakım maaşı, özel olarak bakıma ihtiyaç duyan hasta, yaşlı ve engelli bireyler için bakan kişiye ailelerine ödenen bir tür nakit desteğidir. Bütün diğer ödemeler gibi ocak ayından itibaren düzenli ve zamlı şekilde hesaplara aktarılmaya başlandı.

Memur zamlarına endeksli olan evde bakım maaşı yapılan son zamla 2023 yılında 4bin 337TL olarak belirlendi. Yeni yılın ilk ayında ilk ödemeleri tamamlandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mart ayı ödeme takvimi bugün itibari ile netleşmeye başladı. Maaşı olacak bütün bireyle ödeme takvimi hakkında detayları bekliyor.
 

Evde bakım maaşı hangi tarihlerde yatırılacak?

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından belirlenen aylar içerisinde alacak kişilerin hesaplarına düzenli ve eksiksiz olarak yatırılmaktadır.

Şimdiye kadar olan süreç içerisinde evde bakım maaşları belirlenen her ayın 15’inden sonuna kadar yani yatırıldığı ayın 31’ine kadar düzenli olarak yatırılıyordu.

Mart ayı içerisinde de evde bakım maaşının geçen diğer aylar gibi 15 ila 31 Mart tarihleri arasında il il herkesin hesabına geçmesi beklenmektedir. Evde bakım maaşının  hesabınıza geçip geçmediğini E-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Evde bakım maaşı ne kadar?

EYT broşürü! EYT ilk maaş ne zaman yatar? Kademeli prim gün sayısı nedir? EYT de prim ne kadar olacak?

EYT maaş hesaplama! 2023 EYT emekli maaşı ne kadar? EYT’liler ne kadar maaş alacak?