05 / 09 / 2024

2 milyar TL’ye yakın borcu olan Bodrum Belediyesi’nin bin 800 mülküne haciz kondu!

2 milyar TL’ye yakın borcu olan Bodrum Belediyesi’nin bin 800 mülküne haciz kondu!

SGK ve Muğla Vergi Dairesine Yaklaşık 2 milyar Türk Lirası’na yakın borcu olduğu öğrenilen Bodrum Belediyesinin 1.800 mülküne haciz kondu. 



 

SGK ve Muğla Vergi Dairesine Yaklaşık 2 milyar Türk Lirası’na yakın borcu olan Bodrum Belediyesinin 1.800 mülküne haciz kondu. 

Patronlar Dünyası’ndan Kenan Gürbüz imzalı habere göre Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Belediyenin SGK ve vergi borçlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı: "Bir ay kadar önce Muğla Vergi Dairesi Müdürümüz bizi makamına davet etti. Muğla'ya gittik ve vergi borcumuzun 500 milyon Türk Lirası olduğunu, 250 milyon TL’sinin yapılandırmada, diğer 250 milyon TL’sinin de  yapılandırılamadığını, o tarihte aylık faizinin de 40 milyon olduğunu söyledi. Bir sonraki ay bu faiz 50, 60'a kadar gidecek. Biz hiçbir biçimde yapılandırma yapamıyoruz, ödeme yapamıyoruz çünkü. Onların söylediği şu oldu, 'o zaman bize bir mülk verin, mülkünüzle briliktebir trampa yoluna gidelim ya da bize bir arsa verin biz yapmak için de sizden mülk istiyoruz' dediler. “


SGK BORCU 900 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE

Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Muğla SGK İl Müdürü ve SGK Bodrum İlçe müdürünün kendilerini ziyaret ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“SGK borcumuz da Gıda A.Ş. ile 900 milyon TL’nin üzerinde. Biz personel maaşında aylık 63 milyon cari yazıyoruz. Yalnızca belediye tarafından söylüyorum. Gıda A.Ş.'de her ay bu maaşlar üzerinden 8-9 milyonluk bir carisi yazıyor. Tabi bunların bir de faizi var. Artık onu hiçbir biçimde yapılandırma yapamıyoruz"

2 milyar TL’ye yakın borcu olan Bodrum Belediyesi’nin bin 800 mülküne haciz kondu!


1800 GAYRİMENKUL HACİZ ALTINDA

Açıklamasında Bodrum Belediyesi’nin tüm gayrimenkullerini hacizli olduğunu dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci, bugün gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında gündeme alınacak gayrimenkul satışı konusunda şunları dile getirdi: "Belediyenin 1.800 gayrimenkulü var. Bunların hepsi de maalesef haciz altında. Tamamı bir şekilde ipotekli. Eğer biz burada bir anlaşma yapmazsak çok yakın bir tarihte devlet eliyle Bodrum Belediyesi'nin belki başkanlığına, belki mülklerine satış yolu çok net gelecek. Bundan da çok eminiz. Gelir gider kaleminde bozulma yaşadığında, gelir gider kaleminizi çeviremediğiniz hale geldiğiniz öngörüldüğünde, şu anda biz maaşları ödemek için 40 takla atıyoruz. Eğer ben belediye personeline maaşlarını ödeyemezsem, onları motive edemezsem doğru bir hizmetten de söz edemeyiz. O nedenle Bodrum Belediyesi’ne ait 11 parselle alakalı meclisten bir yetki isteyeceğiz. Bu yetkiyle 11 parselin tamamını satacağız anlamı taşımıyor. Biz felaket geldikten sonra'ah, vah' etmek yerine yaklaşan felaketi görerek, ona göre önlem almaya çalışıyoruz."

EN BORÇLU BELEDİYE BODRUM BELEDİYESİ

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada belediyelerin SGK Borçları konusunda rakam veremeyeceğini kaydederek, şöyle konuştu: “Turizm merkezi Bodrum bizim en fazla işlememiz olan ilçemiz. SGK’ya en fazla borcu olan Belediyemiz de Bodrum Belediyesi. Kavaklıdere Belediyemizin de hiç borcu yok. İşverenlerimizin primler konusunda göstereceği hassasiyet oldukça önemli. İşverenlerimiz bu konu ile ilgili olarak ne kadar hassas olurlarsa toplumsal yaşama önemli katkı sağlamış olurlar. SGK olarak primlerini düzenli şekildeödeyen Kamu ve Özel sektör işletmelerine teşviklerimiz söz konusu. Küçük bir borç bile bu teşviklerden faydalanmaya engel teşkil ediyor. Ödeme gücü olmayan işverenlerimiz için 48 madde taksitlendirmesi yapıyoruz. Ödeme yapmak isteğinde olan fakat durumu el vermeyen işverenlerimize taksitlendirme konusunda her zaman yardıma hazırız”


BODRUM BELEDİYESİ 11 GAYRİMENKULÜ SATIŞA ÇIKARACAK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bodrum Belediyesi, SGK ve vergi borçlarını ödeyebilmek ,.,m bazı taşınmazlarını satışa çıkarma kararı aldı. Bugün gerçekleştirilecek olan Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gündemine alınan ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tarafından sunulan teklifte, taşınmazların satışı için yetki istiyor. Teklif, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından hazırlandı.
Emlak İstimlak Müdürlüğü yazısında; Bodrum Belediyesine ait olan taşınmazlar üzerinde SGK ve Vergi Dairesi borçları sebebiyle Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından konulan hacizler bulunduğunu, son dönemlerde Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından borçlu belediyelere yönelik haciz işlemlerinin başlatılacağına dair açıklamalar yapıldığı, belediyenin mali durumunu düzeltmek amacıyla bu taşınmazların satışının zorunlu hale geldiği kaydediliyor. 

SATIŞA ÇIKARILAN GAYRİMENKULLER

Satışa çıkarılması planlanan gayrimenkuller arasında Bodrum’un Gökçebel Mahallesi’nde bulunan 757 ada 1 parsel, 577 ada 145, 146, 147, 150, 151, 152, 153, 154 parseller; Gündoğan Mahallesi’nde 218 ada 1 parsel, 586 ada 8 parsel ve Yeniköy Mahallesi’nde 1223 ada 2 parsel yer alıyor. Söz konusu bu taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre satışının yapılması öngörülüyor.

Bodrum Belediyesi'nin 2024 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bugün saat 14:00’te Herodot Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak. Söz konusu toplantıda, Gökçebel, Gündoğan ve Yeniköy mahallelerindeki arsa niteliğindeki gayrimenkullerin satışının görüşüleceği kaydedildi.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Emlak Konut GYO Milas Meşelik projesinin ihalesine 23 firma katıldı!

Vakıfbank son tarih 30 Eylül diyerek duyurdu! Emeklilere 24 bin TL ödeme müjdesi!


Geri Dön