17 / 05 / 2024

2. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması başvuruları başladı!

2. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması başvuruları başladı!

Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliğinin (UTİB) yazılı açıklamasına göre; UTİB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma yatak, banyo, perde ve koltuk kategorilerinde yapılıyor



Profesyonellere ve öğrencilere açık olan "2. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması"na başvurular başladı. Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliğinin (UTİB) yazılı açıklamasına göre; UTİB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma yatak, banyo, perde ve koltuk kategorilerinde yapılıyor. Yarışmaya www.evtekstiliyarismasi.com adresinden 2 Mart 2012 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Gençleri ve profesyonel tasarımcıları teşvik ederek sektörün rekabet gücünü artırmayı ve uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışma, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TETSİAD) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Yarışmaya, üniversite ve fakültelerin 2 yıllık ve 4 yıllık güzel sanatlar fakülteleri ve mimarlık fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin tekstil mühendisliği bölümünde okuyan tüm lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra, en az lise veya dengi okul mezunu olan profesyoneller de katılabilecek.

Yarışma sonucunda her kategorinin birincisi 7 bin lira, ikincisi 4 bin lira, üçüncüsü 3 bin lira ödül kazanacak. Yapılacak değerlendirme sonucunda, tüm başvurular arasından seçilecek bir inovatif ürüne de 10 bin lira ödül verilecek.

Dereceye giren yarışmacılar arasında yapılacak değerlendirme sonrasında, uygun bulunacak iki kişiye de 2 yıl süre ile yurtdışında eğitim olanağı sağlanacak.

AA


Geri Dön