Kent Haberleri

2 yıl faizsiz 150 bin TL kredi desteği verilecek! Şartları karşılayanlar hemen alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençleri evliliğe teşvik etmek için yeni bir destek programını devreye alacaklarını duyurdu. Bu kapsamda, 2 yıl faizsiz 150 bin TL kredi desteği verilecek. İşte destek ödemesine ilişkin merak edilenler...Yeni evleneceklere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu

Düğün sezonu gelip çatarken faizsiz evlilik kredisi şartları sorgulamaları hız kazandı. Yeni evleneceklere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Bu kapsamda vatandaşlar, "Evlilik kredisi nasıl alınır, şartları açıklandı mı?" sorularına yanıt arıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesinde yeni evleneceklere 2 yıl geri ödemesiz faizsiz 150 Türk Lirası evlilik kredisi vereceklerini belirtmişti. Başvurularını yapmak isteyen vatandaşlar konuya dair detayları sorgulamaya başladı. 

İşte faizsiz evlilik kredisine ilişkin merak edilenler...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, yeni evleneceklere evlilik kredisi müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası detaylar araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, 150 bin liralık devlet destekli evlilik kredisi 48 ay vadeli ve faizsiz olarak sağlanacak.

Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150.000 Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" dedi. Sözlerine devam eden Erdoğan, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetlerinde destekleneceğini ifade etti.

FAİZSİZ KREDİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Evlilik kredisinin maddi kaynağını yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulumu gerçekleşecek bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sağlayacak.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan sağlanacak. Bu kapsamda bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

2 YIL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (dört sene) vadeli 150 bin Türk Lirası devlet destekli evlilik kredisi verilecek.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI  NELER?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru koşulları vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz netlik kazanmadı.

EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ VE TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

125 bin liralık evlilik desteği toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planıyla yapılacak. 48 ayda belirtilen ana para olarak ödenecek. İlk 24 ay yani 2 yıl herhangi bir taksit ödemesi alınmayacak.

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Erdoğan tarafından AK Parti seçim beyannamesinde açıklanan evlilik kredisi başvuru tarihleri henüz belli olmadı.

Memur maaş zammında son dakika! Memur maaşı iki asgari ücrete mi denk olacak? 

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!