Ekonomi

20-25 yıldır sigortalı olanlar hemen baksın! Maaşlara 1300 TL zam yapılacak! İşte detaylar!

EYT düzenlemesinden sonra şimdi de sıra intibak yasasına geldi. 2000 yılı sonrası emeklilerin maaş farkının giderilmesine dair bakanlığın çalışma yapması bekleniyor. İşte detaylar!Şimdi ise maaş farkının giderilmesine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının nasıl bir çalışma yapacağı araştırılıyor

EYT kanun düzenlemesi ile milyonlarca kişi emeklilik hayaline kavuştu. Şimdi ise maaş farkının giderilmesine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının nasıl bir çalışma yapacağı araştırılıyor. Eğer intibak yasası hayata geçerse 1300 TL zam uygulanacak.

İşte intibak yasası çıkacak mı, çıkmayacak mı? İntibak ile maaşlar ne kadar olacak? sorularındaki son durum…

İNTİBAK UMUDU DEVAM EDİYOR!

Milyonlarca emekli vatandaşın intibak umudu devam ediyor, maaşları artıracak olan yeni düzenlemeler gündemi bir hayli meşgul ediyor. Ülkemizde emekli maaşı hesabında 3 ayrı formül yer alıyor. En yüksek aylık bağlama oranı 2000 yılına kadar olan çalışmaları kapsamaktadır. Onu, 2000 Ocak ile 2008 Eylül arası izlemektedir. En düşük aylık bağlama oranı da 2008 Ekim'den sonrası için uygulanmaktadır.

Ekim 2008 sonrasında sigortalılık süresinde uzamaya gidilirse, bilhassa asgari ücret üzerinden prim ödeyenlerin bağlanacak maaşında düşüş meydana geliyor. Şimdi bu karma emekli aylığı hesaplama sistemi yerine bütün dönemleri kapsayan tek bir emekli aylığı hesaplama sisteminin getirilmesi gündemde yer alıyor.

2000 ÖNCESİ VE SONRASI MAKAS KAPANACAK!

Milyonlarca kişinin beklediği düzenleme hayata geçirilir ise, halihazırda çalışanlara emekli olurken bağlanacak maaşlarda otomatik olarak yükselecek. Tek hesaplama sistemi ile bu tabloda değişim yaşanmayacak. 2008 sonrasında çalışılan dönem uzadıkça maaş düşmeyecek. 2000 öncesi ve sonrası arasındaki makas kapanacak.

TÜED GENEL BAŞKANI ERGÜN İNTİBAK TALEBİNDE BULUNDU!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı olan Kazım Ergün, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin artırılmasını memnuniyet ile karşıladıklarını dile getirerek, diğer taleplerinin de karşılanmasını talep etti.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı olan Kazım Ergün, yaptığı yazılı açıklamada bu konuya değindi. Açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, 22 Mart 2023 günü TÜED'i yaptığı ziyaretinde, taleplerini içine alan 24 maddelik bir dosya sunduklarını duyurdu.