Ekonomi

20 bin onsluk altın keşfinden yeni açıklama geldi! Kulaklarınıza inanamayacaksınız

Eskişehir’deki 20 bin onsluk altın keşfi müjdesinin geldiği sahada güvenlik önlemleri ve iş makineleri ile sondaj faaliyetleri devam ediyor. Şirket tarafından yeni keşfin ardından hızlanan çalışmalar ile ilgili açıklama geldi. Kulaklarınıza inanamayacaksınız... Şirket tarafından yeni keşfin ardından hızlanan çalışmalar ile ilgili yeni bir açıklama geldi

Eskişehir’deki 20 bin onsluk altın keşfi müjdesinin geldiği sahada güvenlik önlemleri ve iş makineleri ile sondaj çalışmaları devam ediyor. Şirket tarafından yeni keşfin ardından hızlanan çalışmalar ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Kulaklarınıza inanamayacaksınız...

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi'nde bulunan Koza Altın işletmesi, 20 bin onsluk altın tespit etti.

Sondaj çalışmaların hızlanmasından sonra şirket tarafından açıklama geldi. Açıklamaya göre 1 yıl içerisinde  rezervin tamamlanacağına dair görüşler belirtildi.

 

Eskişehir’de 20 bin onsluk altın rezervi keşfedilen Koza Altın işletmesine ait alanda çalışmalar hız kazandı.

Beş gün önce Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen açıklamada, keşfedilen altın rezervinin, 2022 yılında şirketin cirosuna 500 milyon TL katkı sağlayacağı açıklandı.

Keşiften sonra sondaj yapılan alanda çalışmalar güvenlik önlemleri ve iş makineleri yardımı ile devam ediyor.

2022 YILI İÇERİSİNDE ÜRETİMİ YAPILACAK

Öte yandan, şirketin KAP yaptığı açıklamada, kaynaktan yaklaşık 16 bin ons üretim hedeflendiği belirtilerek, “Kaymaz işletmemiz mevcut açık ocak sahalarında, 2022 yıllında gerçekleştirilen cevher geliştirme sondajları neticesinde, yaklaşık 20 bin ons'luk potansiyel altın kaynağı tespit edilmiştir.

 

Bu kaynaktan yaklaşık 16.000 ons altın üretimi hedeflenmiştir. 2022 yılı içerisinde cevherin Kaymaz işletmesinde üretimi yapılacaktır. Şirketimizin 2022 yılı cirosuna yaklaşık 500 milyon TL katkısı olacaktır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

2 YIL ÖNCE DE ONS ALTIN REZERVİ BULUNMUŞTU

Topraktan ayrılıp dökümü yapılması planlanan altın rezervinin, 1 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

Öte yandan Kaymaz Mahallesi’ne yaklaşık 100 kilometre mesafe uzaklıktaki Bilecik ilinin Söğüt ilçesindeki Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nün iştiraklerinden Gübretaş´a ait altın arama sahasında da 2 yıl önce buna benzer bir olay yaşanmıştı. O bölgede 3 milyon 500 bin ons'luk altın rezervi bulunmuştu.

Altın resmen darmaduman oldu! Elinde altını olanlar bu rakamlara inanamadı! Acil bakın

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Dolar fırladı, ons düştü

Dolar, altın, euro, borsa, ons altın, ons gümüş için İslam Memiş alım ve satım seviyelerini açıkladı!