Kent Haberleri

2000'den sonra sigorta girişi olanlara son dakika müjdesi! SSK ve BağKur'lular kısmi emekli olacak! Detaylara göz atın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini kaçırmış olan vatandaşların mağdur olmaması için yeni düzenleme Meclis'e getiriliyor. Peki düzenlemenin ayrıntıları neler? Seçimlerin sona ermesi ve yeni Meclis'in açılmasından sonra emeklilik reformuna ilişkin çalışmalara start verilecek

EYT düzenlemesinin ardından kısmi emeklilik şartları için araştırmalar hız kazandı. Seçimlerin sona ermesi ve yeni Meclis'in açılmasından sonra emeklilik reformuna ilişkin çalışmalara start verilecek. Düzenleme ile beraber 2000 sonrası sigortalılar için kolay emeklilik haritası şekillenmiş olacak. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini kaçırmış olan vatandaşların mağdur olmaması için yeni düzenleme Meclis'e getiriliyor. Bu şekilde kurulacak hükümetin kısmi emeklilik formülünü ayrıntılandırması ve belirginleştirmesi öngörülüyor. 

2000'den sonra sigorta girişi olanlara son dakika müjdesi! SSK ve BağKur'lular kısmi emekli olacak! Detaylara göz atın!

AHaber'de yer alan habere göre; EYT'yi kaçıranlar için gündemde olan kademeli emeklilik fırsatına göre yaş şartı esnetilecek veya kaldırılacak ve bu şekilde mağduriyet çözülecek. 

EYT KISMİ EMEKLİLİK ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? 

EYT kısmi emeklilik şartları arasında 15 çalışma yılını tamamlamak ile 3600 prim gününün ödenmiş olması bulunuyor. Bu durumda da kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaş koşulu bulunuyor. 

Ancak yaş şartı sigorta başlangıcının 2000 yılından önce ya da sonra olmasına göre durum değişebiliyor. 

KISMİ EMEKLİLİKTE PRİM SAYISI DÜŞÜYOR MU? 

SSK'lılarda kısmi emeklilik için istenen prim gün sayısı ilk sigortalı olunan tarihe göre değişiyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlarda 3600 olan prim gün şartı, bu tarihten sonra iş hayatına atılanlarda 4500'e yükseliyor. 

Bağ-Kur'lularda ise tarih fark etmeksizin 5400 prim günü şartı bulunuyor. Burada da prim gününün düşürülmesi öngörülüyor. 

Prim eşitlemesi eğer kısmi emekliliği de kapsarsa Bağ-Kur'lular 4500 prim günüyle kısmi emekli olmaya hak kazanacak. Bu şekilde 900 günlük bir avantaj sağlanacak. 

2000'den sonra sigorta girişi olanlara son dakika müjdesi! SSK ve BağKur'lular kısmi emekli olacak! Detaylara göz atın!

KISMİ EMEKLİLİKTE AYLIK NE KADAR OLACAK? 

Kısmi emeklilik düzenlemesinin ardından yaşlılık aylığı bağlanan vatandaşlar en düşük emekli maaşını almaya hak kazanacak. Bu şekilde yeni düzenlemeyle emekli olan bir vatandaş en düşük 7 bin 500 Türk Lirası tutarında aylık alabilecek. 

EYT KADEMELİ EMEKLİLİK PRİM TABLOSU

Asgari ücret: 10.008 Türk Lirası

Bir aylık prim: 10.008 Türk Lirası X Yüzde 32 = 3.202,56 Türk Lirası

Devlet katkısı: 1.067,52 Türk Lirası

Ödenecek tutar: 2.135,04 Türk Lirası

Yıllık katkı: 12.810, 24 Türk Lirası

Benzin, motorin, LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? Akaryakıtta son dakika! Sürücüler il il rakamlar belli oldu! 

Emekli bayram ikramiyesinin verileceği tarihler belli oldu! Bayram ikramiyesi kaç TL, yeni zam geldi mi?

Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!