01 / 09 / 2024

2002-2024 yılları arasında hangi yatırım aracı dolar bazlı ne kadar kazandırdı? 

2002-2024 yılları arasında hangi yatırım aracı dolar bazlı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracını tercih etmeleri gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, Ekonomist Mert Başaran da 2002-2024 yılları arasında hangi yatırım aracının dolar bazlı ne kadar kazandırdığını açıkladı. 




Ekonomide durgun bir dönem yaşanırken, 2025 yılı öncesi yüksek beklentilerle yatırımlarını belirleyen yatırımcıların kimileri umduğunu bulurken kimileri de yaptığı yatırımla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Dövizde yaşanan hareketliliğin yavaşladığı 2024 yılının ilk 6 ayında yatırım amacıyla konut ve araç alımının da azaldığı belirtildi. 

Yatırımcılar hangi yatırım aracını tercih etmeleri gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, Ekonomist Mert Başaran da resmi X hesabı https://x.com/MertBasaran_invhttps://x.com/MertBasaran_inv üzerinden 2002-2024 yılları arasında hangi yatırım aracının dolar bazlı ne kadar kazandırdığını açıkladı. 

Ekonomist Mert Başaran’ın paylaşımı şu şekilde:


2002-2024 yılları arasında dolar bazlı
Bist 100 yüzde 260
Nasdaq yüzde 1200
S&P yüzde 400
Dow yüzde 400
Ons Altın yüzde  700
Gümüş yüzde 500
En çok nasdaq sonra Altın
kazandırmış!
yıl bazı ortalamalar yuvarlanmıştır, dönemlere göre rakamlar değişir! Genel bir bakış açısı sunması açısından paylaştım.

 

Mert Başaran'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

 

 

 

Belediyelerden Bursa ve Antalya’da satılık 6 arsa! 4 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Altını olanlar dikkat!  İslam Memiş 'hazır olun diyerek’ uyardı!

Bankalardan sıfır faizli kredi müjdesi geldi! Eylül 2024 fırsatını kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön