Genel

2003 yılında sigortalı olan kadın ne zaman emekli olur?

Ne zaman emekli olurum, erken emeklilikte hangi şartlar gerekli? şeklindeki sorular pek çok çalışan tarafından sorulmaktadır. İşte tüm bu sorular ve dahası!C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna 'Çalışma Hayatım' yazılır ve sonra çıkan seçeneğe tıklayın

EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜNÜM KALDI?

E-devlet üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna 'Çalışma Hayatım' yazılır ve sonra çıkan seçeneğe tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada "Ne zaman emekli olurum?" ibaresi yer alır ve bu ibare altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgilerini görebilirsiniz.

İşte “2003 yılında sigortalı olan bir kadın ne zaman emekli olur?” sorusunun merak edilen yanıtları…

EN ERKEN NASIL EMEKLİ OLABİLİRİM?

Kadın ve erkek çalışanlar için iki ayrı erken emeklilik şartı bulunuyor. Kadınlar sigortadan sonraki doğumlarını borçlanma yoluna giderek çocuktan 6 yıl yani 2160 gün kazanılır, erkekler sigortadan önceki askerliklerini borçlanarak 2 yıla kadar erken emekli olabilir.

2003 YILINDA SİGORTALI OLAN BİR KADIN NE ZAMAN EMEKLİ OLUR?

Emekli olmak için 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. 2908 gün daha prim ödeyerek ve priminizi 7000 güne tamamlamanız şartı ile 58 yaşınızı doldurduğunuz tarihte emekli olma imkanınız bulunmaktadır.

KADINLARDA EMEKLİLİK YAŞI KAÇ 2022?

Kadınlarda emeklilik yaşı merak edilen konulardan biridir. Bazı koşullara ekleme olmaksızın, bir kadının en az 3600 gün ile emekli olunması gerekir.  Kadınlar için emeklilik yaşı 58'e yükselse de, işe başlama kriterleri ve doğum tarihi de hesaplanarak kadınların emekli olabileceği yaş sınırı genellikle 50 olarak kabul edilmektedir.

Bu sorular dışında en çok sorulan diğer bir soru da”1993 yılında sigortalı olan erkek ne zaman emekli olur?” İşte yanıtı!

1993 YILINDA SİGORTALI OLAN BİR ERKEK NE ZAMAN EMEKLİ OLUR?

Bu soruya şöyle bir yanıt verebiliriz; Sigortalılık başlangıç tarihi 23.05.1993 tarihinden önce ise 49 yaş 5600 prim günü veya sigortalık başlangıç tarihi 23.05.1993 tarihinden sonra ise 50 yaş 5675 prim günü şartlarını yerine getirilmelidir. 3600 prim günü ile yaşlılık aylığı almak istiyorsanız 58 yaş şartını tamamlamanız gerekmektedir.

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

30 Kasım’a kadar ödemelisiniz! Yoksa cezadan kaçamazsınız! İşte detaylar!