Yeni Şirketler

2005'te 17 milyon dolara aldığı arsaya 250 milyon dolar istiyor

Soyak Yapı yatırım tarihine geçecek bir başarıya imza attı. 2005'te emlak sektörü durgunken İstanbul Büyükdere Caddesi'nde Novartis'e ait araziyi 17 milyon dolara aldı. Aradan geçen sürede Zorlu ve El Maktum'un alımları bölgenin değerini katladı. Soyak'ın

SOYAK Yapı, son yıllardaki en kárlı arsa alışverişine imza atmak üzere. Soyak Yapı, 2005 yılında ilaç şirketi Novartis'ten 17 milyon dolara aldığı arsayı en az 150 milyon dolara satmak üzere ihaleye çıkma kararı aldı. İETT Garajı'na komşu olan arsanın değerinin artmasındaki en önemli etken ise El Maktum'un şirketi Sama Dubai'nin İETT Garajı'na, Zorlu Grubu'nun da Karayolları arazisine rekor fiyat vermeleri oldu. Garanti Yatırım'ın danışmanlığında satışa çıkarılan arsa 11 bin 648 metrekare. Muhammen bedeli ise 150 milyon dolar olarak belirlendi. Rekor beklenen arazinin muhammen bedelle metrekaresi 12 bin 876 dolar. Sama Dubai metrekare teklifi 15 bin 246 dolar, Zorlu'nun ise 8 bin 290 dolar olmuştu.

2008'İN REKOR İHALESİ OLABİLİR

İSTANBUL'DA 2008'in en büyük gayrimenkul satış ihalesi olarak değerlendirilen ihale süreci 22 Şubat tarihinde başlayacak. 2.5 emsalle inşaat yapılabilecek arazinin ihale tarihi ise 29 Şubat olarak belirlendi. Erkut Soyak'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Soyak Yapı şirketine kayıtlı bulunduğu söylenen arsada bodrum katlarıyla birlikte 100 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Arazinin satışıyla ilgili olarak dün yatırımcılar için bilgi odası süreci başladı. İhale için geçici teminat tutarı 1 milyon dolar.

 

Metin Ar: Yabancıların çok yoğun ilgisi var

 

İSTANBUL Büyükdere Caddesi'nde İETT arazisine komşu olan arsanın satışına danışmanlık yapan Garanti Yatırım'ın İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, araziye özellikle yabancı yatırımcılardan önemli ölçüde talep aldıklarını belirtti. Ar, arazinin Büyükdere Caddesi üzerinde kalan son büyük arsa olması nedeniyle kupon değeri taşıdığını kaydederken, imar durumunun bir kule ve alışveriş merkezi yapımına uygun olduğunu kaydetti. Daha önce Zorlu Grubu'nun 800 milyon dolara satın aldığı Karayolları arazisinin satışında da Özelleştirme İdaresi'nin danışmanlığını üstlenen Metin Ar, satışa çıkan arazinin imarının Zincirlikuyu'daki Karayolları arsasına göre daha sorunsuz olduğunu vurguladı. Ar, metrekare bazında fiyat rekoru kırılmasının mümkün olduğunu söyledi.

 

İBRAHİM ACAR