Emlakta Nostalji

2006 yılında Belediye, ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacak!

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözüm olarak üretilen ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacakmış. Toplam 7 kilometre uzunluğunda olacak 3 'tünel yol' 105 milyon liraya mal olacakmış.



Tünel yollar için kollar sıvandı


Dolmabahçe-Dolapdere, Dolapdere-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane arasında yapılacak 3 'tünel yol' toplam 7 km uzunluğunda olacak. 


    İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nce trafiğin yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözüm olarak üretilen ''tünel yol'' inşaatları, Dolmabahçe-Dolapdere, Dolapdere-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane arasında başlıyor.     İstanbul'da ulaşım sorununun çözümü için geliştirdikleri stratejiler hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan, Kiska- Makyol ortak girişimince çift yönlü toplam 7040 metre uzunluğunda inşa edilecek 3 tünelin yer tesliminin yapıldığını, 400 günde bitirilecek yolların 105 milyon YTL'ye mal olacağını söyledi. 


İŞTE GÜZERGAHLAR 


1. tünel İnönü Stadyumu'nun kuzeyinden tünel girişiyle başlayacak, Taksim'i alttan geçerek, Taksim-Kabataş-Karaköy trafiğine girmeden Dolapdere'den çıkacak. Ayrı ayrı gidiş ve geliş olarak inşa edilecek tüneller, 760 ve 940 metre uzunluğunda olacak. 


2. tünel Dolapdere'den girerek Feriköy bölgesini geçip Kasımpaşa-Piyalepaşa'dan çıkacak ve E-5 bağlantısı sağlanacak. Dolapdere-Piyalepaşa 940 metre, Piyalepaşa-Dolapdere 1020 metre olacak. 


3. tünel ise Piyalepaşa'dan girerek Okmeydanı-Çağlayan bölgesini geçerek, Kağıthane'ye çıkacak ve mevcut Sütlüce yolu ile TEM bağlantısı sağlanacak. Piyalepaşa-Kağıthane 1680 metre, Kağıthane-Piyalepaşa 1700 metre olacak.


(2006 yılında Reşat Altın 156 liraya satılıyormuş.)


Sabah 21 Mart 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com