Ekonomi

2008 finansal krizini önceden bilen ekonomistten altın ve doları olanlara kötü haber! Yüzde 40 düşüş kapıda!

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel piyasa hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!Bu durumun dolar ve altını etkileyeceği söyledi

2008 global finansal krizini önceden tahmin eden dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel ekonomide 2022 yılı sonunda "kötü ve uzun süreli" resesyon beklediğini bildirdi. Bu durumun dolar ve altını etkileyeceği söyledi.

İşte detaylar…

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD ekonomisinde ve küresel ekonomi hakkında bazı açıklamalarda bulunarak, 2022 yılı sonunda "kötü ve uzun süreli" resesyon beklediğini bildirdi. Resesyonun 2023 yılında da devam edeceğini öngören ünlü ekonomist Roubini, bunun S&P 500'de keskin bir düzeltmeyi beraberinde getireceğini de dile getirdi.

Roubini Macro Associates Başkanı ve CEO'su olan Roubini, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, bir resesyon yaşanması durumunda S&P 500'ün yüzde 30 düşebileceğini yenilerken,"bir sert iniş" yaşanması durumunda S&P 500'ün yüzde 40 düşmesini beklediğini de ifade etti.

2008 yılında tüm dünyada yaşanmış olan global finansal krizini önceden tahmin etmesi ile "Dr. Kıyamet" olarak adlandırılan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'de basit, yüzeysel bir resesyon oluşabileceğini öngörenlere ise şirketlerin ve hükümetlerin yüksek borç rasyolarına bakmaları şeklinde birtakım önerilerde bulundu.  Roubini, faiz oranları ve borç servis maliyetleri yükseldikçe "pek çok zombi kuruluş, zombi hane halkı, şirket, banka, gölge banka ve zombi ülkeler yok olacaklar. Böylece biz kimin çıplak yüzdüğünü göreceğiz" şeklinde konuştu. Ünlü ekonomist Nouriel Roubini demecinde, ABD ekonomisinde yüzde 2 enfasyon hedefini bir sert iniş olmadan gerçekleştirmenin Fed için "imkansız görev" olduğunu söyleyerek, Fed'den bu hata 75 baz puan, Kasım ve Aralık ayında 50'şer baz puan faiz artırımı beklediğinin de altını çizdi.

Benzin ve dizel zamanı geçti! Volvo yeni elektrikli aracı ile şov yaptı!

Telefonunu değiştirmek isteyenler sakın kaçırmasın! En hızlı akıllı telefonlar belli oldu! İşte detaylar!

Üniversitelilere karşılıksız 2.500 TL ödeme! İşte 2.500 TL ödemeye dair detaylar!