29 / 04 / 2024

2011 Konut sektörüne şanslı geldi!

2011 Konut sektörüne şanslı geldi!

Konut sektörü daha iki yıl öncesine kadar, Eyvah Eyvah! serisi filmlere senaryolar üretirken, geçen yıl başlayan yükseliş trendi, bu yılın daha ilk günlerindeki gelişmelerle, büyük başarıların 12 ay boyunca vizyonda olacağını haber veriyor  



ELBETTE ama bazılarının doğuştan şanslı olduğu gerçek... Konut sektörü daha iki yıl öncesine kadar, Eyvah Eyvah! serisi filmlere senaryolar üretirken, geçen yıl başlayan yükseliş trendi, bu yılın daha ilk günlerindeki gelişmelerle, büyük başarıların 12 ay boyunca vizyonda olacağını haber veriyor.Sektör yüzde 25'lik bir büyüme sergilerken,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO'nun öncülüğünde 500 bin konut artık hayal değil.

İşte size ilk örnek; Atakent üçlemesinin üçüncü versiyonu Avrupa Konutları Atakent 3 projesi, muhteşem bir lansmanla Cuma günü basına tanıtıldı. Lansmanın yapıldığı sıralarda 2300 konutluk projenin 1000 adeti zaten satılmıştı. şžimdi kampanyanın sürdüğü haftalarda, kalan daireler satışta.

Emlak Konut'un Tuzla'da yaptığı işi anlatmaya kelimeler yetmiyor. Genel Müdür Murat Kurum'un deyimiyle, basının da gözünden kaçan muhteşem bir filmin sanki en etkili fragmanını izlemiştik.
Engelli vatandaşların, gözü yaşlı insanların, konut sahibi olmayı yüz yıl düşünse aklına getiremeyenlerin mutlu son öyküsünü izledik.Başta Erdoğan Bayraktar'ı ve Emlak Konut'u kutlamak gerek ne diyelim...Özel sektöre muhteşem öncülük yapan ve müteahhitlerin önünü açan bu iki kamu kurumu, arsa üretebilmek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar.

İşte Ispartakule gerçeği;

Kimsenin ihtimal vermediği lokasyon, şimdilerde Bizimevler projelerinin dördüncüsünü ağırlamaya hazırlanıyor. Başarıyla bitirilen üç projenin ardından dördüncüsü geliyor.

İşte Halkalı gerçeği;

çöplüktü... değildi derken, bugün bölgenin adı modern Atakent olarak anılıyor. Sadece Avrupa Konutları markasıyla 3 büyük proje inşa edildi. Ağaoğlu, Kuzu, Soyak, şžua... biri diğerini izliyor. Bölge İstanbul'un en önemli semtlerinden biri oluverdi.

İşte Kayabaşı gerçeği;

Adı artık Kayaşehir olarak değişti ve 60 bin konutun inşası hızla devam ediyor. şžimdiden inşaasına başlanan Merkez Kayaşehir Alışveriş ve Yaşam merkezi, neredeyse işyerlerinin tamamını sattı.
Tartışmasız bazıları şanslı doğuyor elbette... Bunlar, sadece inşaat yapmayanlar, konuta marka değeri katanlardır. Kamuya marka kazandıranlardır. Diğer tüm müteahhitlerimize örnek olması dileğiyle...
Habertürk/Necmi çiçekçi
 

 


 


Geri Dön