Genel

2011'de dekorasyon için 3 stil önerisi!

Bir tarafta modern dalga akımlar, diğer tarafta ise yöresel detaylarıyla büyüleyen geleneksel kültürler... Dünya, global rüzgarı kendine yön edindi; ancak bir yandan da derinden, farklı ve orijinal kimliklerin peşinde koşmaya devam ediyor

1. İyimser tonlar
Pantone"nin 2010"un rengi olarak ilan ettiği mavi, kış aylarında içine karışan duman tonlarıyla koyulaşıyor, bu haliyle süründüğü tekstillere sofistike bir karakter ekliyor. Bu renk gurusu şirketin açıkladığı 2011 rengini merak ediyorsanız cesur, kendinden emin ve hayat dolu bir renk hanımeli çiçeğinin pembesinin peşine düşün. Pantone Color Institute başkanı Leatrice Eiseman, yılın rengini œStresli olduğumuz zamanlarda yıldızımızı yükseltecek, içimizde umut ışığı yakacak bir şeylerin arayışına gireriz. Hanımeli pembesi de büyüleyici, ilham verici, adrenalini artırıcı ve umutsuzluğu uzak tutan bir renk. Olumlu özelliklerini güçlü bir bağ kurduğu daha fiziksel ve duygusal olarak canlı bir renk tonu olan ana rengi kırmızıdan alıyor diyerek ifade ediyor.

2. Sade etnik
Bir tarafta modern dalga akımlar, diğer tarafta ise yöresel detaylarıyla büyüleyen geleneksel kültürler... Dünya, global rüzgarı kendine yön edindi; ancak bir yandan da derinden, farklı ve orijinal kimliklerin peşinde koşmaya devam ediyor. Bugünün evleri, en lokal ve en popüler stilleri buluşturan bir çerçevede kurgulanmakta. Ancak yeni senede yapabileceğiniz en doğru hareketlerden biri yaşam alanlarınızı sadeleştirmek. Bu nedenle etnik tarzları seviyor olsanız bile, onun da yalınlaşabileceğini unutmayın. Kalabalık görüntüden kurtulun, renkleri azaltın, siyah-beyaz büyük afrika desenlerine yönelin. Hafiflemek için transparan malzemeler, içini gösteren mobilyalar ve cam aksesuarlarla şeffaflık hareketini sürdürebilirsiniz.

3. 1950 ve 60"lara bakış
Bir kadeh bourbon, gümüş tabladan zarifçe alınan bir sigara, Princeton model saç kesimi, inci kolyeler... Bay ve Bayan 1962 ile tanışabilirsiniz. Donatella Versace"den Isaac Mizrahi ve Peter Som"a kadar modacıların da çok sevdiği bu stil, gerçek hayatın tüm seçimlerine yansıyacak güçlü imgelerle dolu. 50"li ve 60"lı yılların -özellikle- Amerikan toplumunu ve o yılların modasını anlatan her şey (saç kesiminden iğne bacaklı sehpalarına kadar), hepimizin vintage damarına basıyor. Sadece natüralist değil, işlenmemiş, ilkel ve vahşi duruşu olan tarzların içinde bile kendine yer buluyor.

İşkoliklere...
Ofisler için her türlü mobilya ve aksesuvar donanımını sağlayan Tuna Ofis, 2011"de sizi ofis bağımlısı yapabilir. Koleksiyonundaki iki yeni yönetici odası alternatifinden biri olan Piu Meno modeli Amba Studio tarafından, diğeri ise Tuna tasarım ofisi tarafından hazırlanmış.
Tel: 0212 288 51 24
Radikal/MElda NARMANLI çİMEN