29 / 04 / 2024

2014 CNR Emlak Fuarı'nda 30 bin ziyaretçi hedefleniyor!

2014 CNR Emlak Fuarı'nda 30 bin ziyaretçi hedefleniyor!

25. Mipim Fuarı'nda CNR Holding Genel Müdürü Alkan Usta ve CNR Holding Yurt Dışı Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Muzaffer Kayhan sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu...



25. Mipim Fuarı'nda CNR Holding Genel Müdürü Alkan Usta ve CNR Holding Yurt Dışı Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Muzaffer Kayhan değerlendirmelerde bulundu


Mipim'de ilgi nasıl?

CNR Holding Yurt Dışı Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Muzaffer Kayhan: Türk katılımı geçen yıla göre biraz daha az olmasına rağmen özellikle bizim 2014 Eylül ayında düzenleyeceğimiz fuara katılmak için randevulaşan katılımcı ve ziyaretçiler oldu. Çok memnunuz bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz. İlkini Aralık ayında düzenlemiştik. Çok büyük ilgiyle karşılaşmıştı. Çok memnun olduk yurtdışından da bu kadar ilgi görmek inşallah çok daha iyi olacak 2014 CNR Emlak Fuarı. Mipim Fuarı biraz daha değişik bir formatta. Sadece kurumsal yatırımcılara yönelik bir fuar. Bizimki tabii hem kurumsal yatırımcılara hem de tüketicilere yönelik bir fuardı. O yüzden bizim fuarımız daha canlı bir fuardı. Burada da olmaktan çok memnunuz. Uluslararası önemli bir platform. 


CNR Holding Genel Müdürü Alkan Usta: Bu fuarda tüketici yok göremiyorsunuz. Ama bizim fuarımızda geçen sene toplam 19 bin ziyaretçi geldi. 19 bin ziyaretçinin 4 bin 500'ü yabancıydı. Tüm Arap dünyasını fuara getirdik. ortadoğu olsun balkanlar olsun müthiş bir ziyaretçi kitlemiz vardı. Geçen sene 2 salonda 100'e yakın firmayla anlaşmıştık ama geçen sene yaptığımız projenin çok iyi geçmesi bir anda katılımda müthiş bir artışa sebep oldu. Bu bizim için önemli. Muhtemelen Eylül ayındaki fuarımızı 4 salon gerçekleştireceğiz. Ziyaretçilerimizin de 20 binden 30-35 bine çıkacağını düşünüyorum. Çok iyi bir fuar bizi bekliyor. Buradan bizi duyan tüm gayrimenkul şirketlerine davetimizdir diyelim. 


30 Mart seçimlerinden sonra emlak sektörüne ilgi nasıl olacak?


CNR Holding Genel Müdürü Alkan Usta: Mart ayında herkes bekleme evresinde artacaktır. Muhtemelen seçimlerden sonra yoğun bir ilgi olacaktır. Mipim^'e göre daha iyi olacaktır. Ne kadar Mipim iyi de desek ticaretin olmadığı bir fuar bence. Dostlar alışverişte görsün bana öyle geldi. Pek tcaret yok gerçek ticaret isteyenleri fuarımıza beklşyoruz. 


2. fuarda hedeflediğiniz ziyaretçi sayısını öğrenebilir miyim?


Geçen sene Aralık'ta 19 bindi. Bu sene minimum 30 bin kişi bekliyoruz . Tabii bu 30 bin kişi direkt eli cebinde parası olan, gelecek alacak kişiler olacak. bankalarımız mevcut olacak. Gayrimenkul şirketleri, tapu kadastro, Emlak Konut, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber 30 bin kişiyi aşacağımızı düşünüyorum. 


CNR Holding Yurt Dışı Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Muzaffer Kayhan: mipim önemli bir fuar ama Avrupalı yatırımcı ve katılımcılara yönelik bir fuar. Geçen fuarda gördüm daha çok ortadoğu yatırımcılar çok büyük ilgi gösteriyor. Arap ülkelerinin çok büyük ilgisi var. Özellikle Azerbaycan, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerinin çok büyük ilgisi var. Bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz. Geçen yıl çok memnun kaldılar. Biz çok başarılı geçeceğine inanıyoruz. 



Kübra Genç/Cannes


Geri Dön