Sektörel

2014 yılında inşaat maliyetlerinde işçiliğin payı yüzde 35’ti, şimdi yüzde 42’yi geçti!

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan yaptığı paylaşımda 2014 yılında inşaat maliyetlerinde işçiliğin payının yüzde 35 iken, şimdi yüzde 42’yi geçtiğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 41,54 artarken, maliyetlerdeki artışta gerileme mayıs ayından bu yana devam ediyor. 

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yıllık bazda artış son 3 senenin en düşük seviyelerine gerilerken, 2021’in Eylül ayındaki yüzde 39,54 seviyesindeki artıştan sonra en düşük oran oldu.

İnşaat maliyetleri son 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı.

Atakan Bakılan paylaşımında 2014 yılında inşaat maliyetlerinde işçiliğin payının yüzde 35 iken, şimdi yüzde 42’yi geçtiğini belirtti.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:


Sektöre dahil olduğum 2014 yılında inşaat maliyetlerindeki malzeme ve işçilik toplamında işçiliğin payı ortalama %35 seviyesindeydi. Şu an bu oran %42’i geçmiş durumda. Bu yükseliş farkının çoğu da son 2 yılda gerçekleşti.

 

Vakıf Katılım konut finansmanı kar payını yüzde 2.99'a çekti! İşte Vakıf Katılım konut kredisi...

Ariş Pırlanta'dan 29 Ekim’e özel Ay-Yıldız Koleksiyonu! Pırlanta takılarda yüzde 30 indirim kampanyası başladı!

Belediyeler iki şehirde 230 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa, arazi ve dükkan satıyor!