28 / 04 / 2024

2015'te OUT olacak dekorasyon trendleri!

2015'te OUT olacak dekorasyon trendleri!

Hayatımızdaki trendler sürekli olarak değişir. Bazen 2-3 yıl sürer her halini doyasıya, bıkana kadar yaşarız. Bazen de sezonluk, aylık, hatta tek kullanımlık bile olabilir. 2015'te out olacak dekorasyon trendleri...



Hayatımızdaki trendler sürekli olarak değişir. Bugün çok severek kullandığımız bir ürün yarın çok itici ve demode gelebilir. Bazen 2-3 yıl sürer her halini doyasıya, bıkana kadar yaşarız. Bazen de sezonluk, aylık, hatta tek kullanımlık bile olabilir. 


1- İLHAM VERİCİ YAZILAR : Dekorasyonda son 1-2 yıldır çok sık karşılaştığımız ilham verici, motive eden sözlerin dekoratif amaçlı olarak kullanılması 2015 yılında out olacağı belirtilmiş. Ağırlıklı olarak ahşap, cam ve metalden gördüğümüz bu yazıların başında Live-Laugh-Love, Happy, Joy, Peace gibi yazılar geliyor biliyorsunuz.


2- ZİKZAK DESENLER : Zikzak desenleri ne çok gördük son zamanlarda değil mi ? Halılar, masa örtüleri, duvar kağıtları, dekoratif tablolarda sıkça karşımıza çıktı. Bu yıl bizi yavaş yavaş terk mi ediyor bu şık çizgiler ?  


3- MASON KAVANOZLAR : Özellikle gıda saklama konusunda tercih edilen eski metal kapaklı cam kavanozlar, nam-ı diğer Mason Kavanozlar, gıda saklama malzemesi, dekoratif vazo, mumluk ve aynı zamanda soğuk içecekler için oldukça fazla kullanılıyor. Artık eskisi kadar gözde olmayacak mı bu yeni yılda peki? 


4- KIRMIZI VE GOLD : Ne çok yakıştırdık birbirine kırmızı ve ışıltılı altın rengini. Birçoğumuz için daha yeni yılbaşı dekorasyonumuzun temel renkleri iken artık eski etkisini taşımayacağını bilmek üzücü değil mi?


5- VURGULAYICI DUVARLAR : Salon, antre veya evin diğer odalarında bir duvarda farklı duvar kağıdı, taş veya genel rengin 1-2 ton koyusunu uygulayarak o bölümü ön plana çıkarmak oldukça tercih ediliyordu geçtiğimiz 2-3 yıl süresince. 


6- IKAT DESENLER : 2014 yılında bir çok yerde karşımıza çıkan İkat desenler 2015 yılında yerini neye bırakacak dersiniz? 


7- YER SERAMİKLERİ : Bir süre sadece ıslak zeminlerde görmeye alışkın olduğumuz yer karoları son zamanlarda salonlarımıza kadar girdi. Artık mekanın her yerinde desenli karo kullanılması out olacağı belirtiliyor. 


Hürriyet Yazar Kafe


Geri Dön