Emlak Terimleri

2017 gayrimenkul vergi dönemi yarın başlıyor!

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi için ilk taksit dönemi yarın başlıyor. Peki hangi mükellef, hangi vergiyi ödeyecek? İşte tek tek vergilendirme koşulları..

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken bir çok vergi için yarın ilk taksit dönemi başlıyor. Yarın başlayan 2017 gayrimenkul vergileri arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi yer alıyor.


Peki, bu vergilerden kimler hangisini ödeyecek? Hangisini ödemeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler indirim ve muafiyetlerden yararlanabilecek.


İlgili kanunlar gereğince emlak vergisi tüm gayrimenkul sahipleri, çevre temizlik vergisini konut ve işyeri kullanıcıları, kira gelir vergisini geçtiğimiz sene konut ve işyerini kiraya vererek gelir elde edenler, değer artış kazancı vergisini ise gayrimenkulünü elden çıkararak gelir elde edenler ödüyor. Şimdi vergilendirme koşullarını, vergi tutarlarını ve ödeme şartlarını inceleyelim.


1. Emlak vergisi 2017

10 soruda 2017 emlak vergisi!


2. Çevre temizlik vergisi 2017

5 soruda 2017 çevre temizlik vergisi!


3. Kira gelir vergisi 2017

5 soruda 2017 kira gelir vergisi!


4. Değer artış kazancı vergisi 2017

5 soruda 2017 gayrimenkul gelir vergisi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com