29 / 04 / 2024

2017 yılına kadar tüm binalarda enerji kimlik belgesi olacak!

2017 yılına kadar tüm binalarda enerji kimlik belgesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Çorum İl Müdürü Seyitahmet Sancak, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereği 2017 yılına kadar tüm binalarda enerji kimlik belgesi bulundurulmasının zorunlu olması durumunu belirtti...



Çevre ve Şehircilik Çorum İl Müdürlüğü,  2017 yılına kadar süre verilen uygulama kapsamında tüm binalarda enerji kimlik belgesi bulundurulması gerektiğini bildirdi. 


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyitahmet Sancak, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereği 2017 yılına kadar tüm binalarda enerji kimlik belgesi bulundurulmasının zorunlu olması durumunu belirtti.


Konut satışı veya kiralama işlemleri sırasında, artık binanın enerji verimliliğine göre seçiminin yapılmasını ve enerji kimlik belgesi sınıfının sorgulanmasının planlandığını ifade eden Sancak, bu noktada bina yalıtımının zorunlu olması durumunu vurguladı.


Enerji Kimlik Belgesi'nin geçerlilik süresinin 10 yıl olmasını belirten Sancak, uygulamayla ilgili şunları kaydetti:


"Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, bünyesinde enerji kimlik belgesi uzmanı istihdam eden danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenecek. Danışmanlık şirketleri, binanın her türlü özelliklerini inceleyecek. Uzmanlar enerji performansına dair gerekli hesaplamaları yaparak Enerji Kimlik Belgesini üretecek ve ilgili idarelere onaylatacak."



AA


Geri Dön