Sektörel

2018’in gayrimenkul enerjisi raporu açıklandı!

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, kendilerini sadece elektrik satışı yapan bir şirket olarak görmediklerini, teknolojiye yaptıkları yatırımla gayrimenkul sektörüne de ışık tuttuklarını dile getirdi.

Hizmet verdikleri bölgeye ve ülkeye değer katma hedefi ile çalıştıklarını ifade eden CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, müşterilerin hareketlerini anlık takip edip, projelerini de buna göre şekillendirdiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre abonelerin başvuru ve ikamet bilgilerini baz alarak gayrimenkulün enerjisi raporunu oluşturduklarını söyleyen Değerli, rapora göre Antalya, Burdur ve Isparta'da yıl içinde 60 bin 922'si yeni, 132 bin 899'u ikinci el olmak üzere 193 bin 821 taşınma hareketi yaşandığını ifade etti. Değerli, 2017 yılında yeni gayrimenkule geçişin 66 bin 531 düzeyinde iken geçen yıl bu rakamın az da olsa gerilediğini dile getirdi.

2018 yılında asıl hareketin ikinci elde yaşandığını söyleyen Değerli, ikinci el gayrimenkulde toplam taşınma hareketinin yüzde 9 artarak 121 bin 407'den 132 bin 899'a çıktığını sözlerine ekledi. 2018 yılında taşınmanın en yoğun olduğu dönemin ekim ayı olduğunu aktaran Değerli, ekim ayında 21 bin 309 abonenin yer değiştirdiğini bildirdi.

En hareketli ilçe Kepez

Yeni gayrimenkule taşınmada Kepez ilçesinin ön sırada olduğu dile getiren  Değerli, şunları söyledi;

"Kepez'de son yıllardaki kentsel dönüşümle birçok yeni binanın yapılması ilçede hızlı bir taşınma hareketine neden oldu. İkinci el taşınma hareketinde ise liderliği Muratpaşa aldı. Üniversite ve havalimanına yakınlık, büyük hastane ve otellerin yükseldiği Kundu'nun Muratpaşa ilçesi içerisinde yer almasından dolayı ilçede yoğun bir taşınma hareketi gözlendi. 2018 yılında en az taşınma hareketi ise Isparta Yenişarbademli'de gerçekleşti. İlçede yıl içinde 12'si yeni, 35'i ikinci el olmak üzere toplam taşınma hareketi 47'de kaldı."

Raporda bu kez elektrik abonelerinin doğum yerlerine göre nüfus bilgilerinin de derlendiğini dile getiren Değerli, buna göre Antalya'da yaşayanların yüzde 54'ünün Antalya doğumlu, yabancıların ise yüzde 4'lük pay ile ikinci sırada yer aldığını aktardı. Değerli, doğum yerine göre sırasıyla Konya, Burdur, Ankara ve İstanbul doğumluların takip ettiğini bildirdi.

Konut almak isteyenler elini çabuk tutmalı!

2018 yılında 1.4 milyon konut satıldı!

2018'de 1 milyon konut konut senetle satıldı!

2018'de kadınlar mı erkekler mi daha çok ev aldı?