29 / 04 / 2024

2020 konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

2020 konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında kredi ödemeleri 3 ay süre ile ertelendi. Konut kredisi erteleme işlemleri de başladı. konut kredisi erteleme işlemleri nasıl yapılır? İşte konut kredisi erteleme ile ilgili merak edilenler...



Koronavirüs, dünyada ve Türkiye'de birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Salgına karşı açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında konut kredilerine de erteleme getirilmişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; konut kredisi borcu olan vatandaşların merak ettiği konuların başında borçların ertelenip ertelenmediği ve hangi bankaların erteleme yaptığı geliyordu.

Konut kredisi taksit ödemeleri bulunan vatandaşlar bankalardan gelecek açıklamaları merak ediyordu.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank kredi erteleme şartlarını açıkladı. 

Sonrasında özel bankalar da kampanya başlattı. Peki konut, ihtiyaç kredi borcu erteleme nasıl yapılır? Bankaların kredi ertelemede şartları neler? İşte konut kredisi ertelemeye ilişkin detaylar...

KONUT KREDİLERİ NASIL ERTELENİR?

Ziraat Katılım'ın Konut Kredi Erteleme Açıklaması 

- Kurumsal, ticari ve bireysel müşterilerin kredi erteleme talep etmeleri durumunda 31 Mart 2020 tarihine kadar ödenmesi gereken taksit, kar payı ve anapara ödemeleri ertelenecek.

- Ekonomik olarak nakit akışı olumsuz yönde etkilenen ya da etkileneceği öngörülen ve buna bağlı olarak ödeme sorunu yaşayabilecek bütün müşterilerimizin mevcut finansmanlarının 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ek süre tanınarak, uygun vadeli yapılandırma uygulamaları geliştirilecek.

- Çalışanlarının maaşlarını, Ziraat Katılım üzerinden ödeyen firmaların 29 Şubat 2020 tarihli istihdamlarını korumaları kaydı ile ihtiyaç duymaları durumunda 3 aylık çalışan maaş gideri kadar ek limit imkânı verilmesi sağlanacaktır.

ZİRAAT BANKASI BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

Ziraat Bankası Borç Erteleme Dilekçesi

Ziraat Bankası’nın _______Şube Müdürlüğüne

Bankadan __/__/____ tarihinde ____ vade süresi ile çektiğim çiftçi kredinizin _____ kısmını ödedim. Finansal durumumun kredi borçlarını ödemek için şu an elverişli değildir. Borcumu durumum elverdiğinde ödemeye başlayacağım. Bu sebepten ötürü, ödeyemediğim taksitlerimin bir süre ertelenmesi talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Halk Bankası'nın Konut Kredisi Erteleme Açıklaması

Koronavirüs salgınının ülkemizde de hızla yayılması sebebi ile ülkemizde sağlığı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacı ile evde kal çağrıları yayıldı. Bu çağrılara istinaden bu süreci daha hafif atlatabilmek için kepenklerine kilit vurarak iş yerlerinin faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan birçok büyük ve küçük işletmeler ve işsiz kalan birçok vatandaşın bu zor süreçte ekonomik sorun yaşamaması için bir takım önlemler açıklandı. Bu önlemlere başta kamu bankaları olmak üzere özel bankalardan da destek verildi. Bu süreçte Halk Bankası’da önlem paketini duyurdu. Buna göre;  

- Yapılan açıklamaya göre 31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödemede zorluk çeken kurumsal firmalar, küçük ve büyük ölçekli işletmeler ve bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerinde erteleme yapabilecek.

- Kredi kullanan esnaf ve sanatkârların erteleme talebinde bulunmaları doğrultularında kullanmış oldukları kredilerin; 31 Haziran 2020 tarihine kadar vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay boyunca ve faizsiz şekilde ertelenme imkanı sunuldu.

- Zorlu geçen bu süreçte ödeme sorunu yaşayan banka müşterilerine, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkânı tanıyacak. Ödemesiz dönem, özellikle turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar ötelenecek.

VakıfBank'ın Konut Kredisi Erteleme Açıklaması 

- Banka müşterisi olan firmaların, 31 Mart 2020 ay sonu faizleri de dâhil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadar olan bütün kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanacak.

- İşletmelerin mevcut kredileri, yine işletmelerin nakit akışlarına uygun ve sektörel durumları göz önünde bulundurularak ödemesiz dönemli şekilde tekrar yapılandırılacak.

- VakıfBank, bireysel kredi müşterilerinin taksit ve kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar ertelenebileceğini de açıkladı. 

Vakıf Katılım’da bu sürece dâhil olduğunu belirterek kredi erteleye yönelik tedbir paketini açıkladı. Buna göre;

- Bankadan bireysel ve kurumsal fon kullanan müşterilerin talepleri dâhilinde, 30 Haziran 2020 tarihine kadar olan taksit ödemelerinde esnekliğin sağlanması.

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları düştü?

Özel bankaların konut kredisi destekleri artacak mı?

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

 


Geri Dön