Sektörel

2020 konut sektöründe son durum ne?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının yükselmemesi konut almayı düşünen tüketicileri harekete geçiriyor. Kurdaki yükseliş ve artan ekonomik riskler karşısında faiz oranlarının yükseleceği görüşüne hakim tüketiciler faiz oranlarından yararlanmak için yarış halinde...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının halen salgın öncesindeki düşük seviyelerde tutulması tüketicileri harekete geçiriyor. Kurdaki yükseliş ve artan ekonomik riskler karşısında faiz oranlarının yükseleceği görüşüne hakim tüketiciler faiz oranlarından yararlanmak için hızlı davranıyor. 

Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında güncel olarak en uygun faiz oranı üzerinden 10 yıl vadede aylık taksitler yaklaşık 1.900 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme tutarı ise 232.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Konut Satışı ve Konut Kredilerinde Online Dönem 

Salgına karşı önlemler alan bankalar ve gayrimenkul firmaları tüketicinin talebini evden çıkmaya gerek kalmadan online şekilde karşılamaya başladı. 

Firmalar konutlar için internet üzerinden sanal turlar gerçekleştirirken, Web Tapu uygulaması ile konut satış işlemleri online şekilde yapılabilir hale geldi. 

Bankalarda tüketicilerin risklerini en aza indirmek için online konut kredisi kullandırmaya başladı. Bankalara başvuru yapıldığında kredinin onaylanması halinde cep şube yada online işlemlerden sözleşmeyi onaylayarak kredi işlemlerini gerçekleştirmek mümkün hale geldi.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Nisan 2020!

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınabilir?