Dekorasyon

2020 yılı ev dekorasyonunda minimalizm out, maksimalizm in!

İç mimari planlama, proje, tasarım, uygulama ve toruching hizmeti sunan Yüksek Mimar Emel Balcı, 2020'de yaşam alanlarımızın geçtiğimiz yıllara göre çok daha renkli ve cesur olacağını kaydetti.

Yaşam alanlarının stilini ve yapısını sihirli dokunuşlarla buluştıran ‘Touchin’in (Mimari Dokunuş) Türkiye’de bulunan öncüsü ve uygulayıcısı olan Yüksek Mimar Emel Balcı, 2020 ev dekorasyonunda maksimalist dekorasyon trendinin hakim olacağını kaydetti. Balcı aynı zamanda, minimalist dekorasyon fikirlerini geride bırakan ve yaşam alanlarınıza renk, canlılık ve cesaretlendirecek olan maksimalist dekorasyonunun “Touching”  yöntemiyle çok kolay bir şekilde uygulanabileceğini kaydetti.

İç mimari planlama, proje, tasarım, uygulama ve toruching hizmeti veren Yüksek Mimar Emel Balcı, 2020'de yaşam alanlarımızın geçtiğimiz yıllara göre çok daha renkli ve cesur olacağını sözlerine ekledi. Balcı, “Az Fazladır” mottosuyla yola çıkan minimalizm akımına karşı ortaya çıkan, “Az Sıkıcıdır” mottosuyla harekete geçilen maksimalist dekorasyon tarzının yeni yılda mekanların gözdesi olacağını sözlerine ekledi.

Duygulara hitap eden cüretkar tasarımların öne çıkacağı bir yılın bizi beklediğini sözlerine ekleyen Balcı şu açıklamalarda bulundu:

“Geçtiğimiz seneler içerisinde minimalizm ev dekorasyonundan, hayatımıza kadar pek çok şeyi etkisi altına aldı.  İnsanlar evlerindeki ve hayatlarındaki tüm fazlalıklardan kurtulma yoluna gitti. Sade, temiz, az renkli, cümbüşten uzak tasarımlar hayatımıza girdi. Ancak bu sene yeni bir akım olan Maksimalizm mekanlarımızda boş alan bırakmayacak. Maksimalist bir dekorasyon mutlaka dramatik, duygulara hitap eden ve cüretkar olmalıdır. Büyük boyutlu tablolar bu akımda duvarlarımızı süsleyecek. ”

Yüksek Mimar Emel Balcı: “ Touching Trendiyle Dar Bir Alan Maksimalist Tarzda Dekore Edilebilir”

Maksimalizm dekorasyon trendini uygulayabilmek için ‘geniş hacimli mekanların olması gerekmez mi?’ sorusunun düşünüldüğünü söyleyen Emel Balcı “Büyük avizeler, geniş kanepeler, büyük orta sehpa ve duvarlarda devasa tablolar... Tabii bu noktada bir soru işareti uyanıyor akıllarda; bütün bunlar için mekanın hacminin de büyük olması gerekmez mi? Çok doğru. Fakat alanı nasıl değerlendirdiğiniz önemli. 3 yıl önce Türkiye’ye getirdiğimiz “Touching” trendi ile dar bir alanda büyük ve görkemli bir avize ve bir sehpayı öne çıkarabiliyoruz. Ya da geniş bir kanepe ile duvarda büyük tablolar kullanabiliyoruz. Üstelik kırım döküm olmadan ve uygun maliyetle'' diye konuştu.