27 / 04 / 2024

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?



Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor.

Kentsel dönüşüm şartları yeniden belirlenirken, kentsel dönüşüm kira yardımını alabilen kimselerin kapsamı genişletildi. Peki, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

- Anlaşma kapsamında tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartı ile sınırlı aynı hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabiliyor,

- Kentsel dönüşümde mülkiyetini belgeleyemeyen vatandaşlara kira yardımı ve kredi kullanım hakkı sunuluyor,

- Kanun kapsamındaki yapıları kullanmakta olan kişilere de geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı alabiliyor.

Bu kişiler ile yapılacak olan anlaşmanın, bunlara yardım yapılmasının, enkaz bedeli ödenmesinin ve bankalardan kullanacakları kredilere dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilmesi Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek.

Ev alacaklara ve kiracılara devlet desteği!


Geri Dön