28 / 04 / 2024

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.



BDDK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde 2021'de 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Aegon Türkiye Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

2021 yılında 300 milyar TL den fazla konut kredisi kullanıldı! 

"Konut kredileri, toplam tüketici kredisi pazarının üçte birinden fazlasını oluşturuyor ve üretilen Kredi Hayat Sigortası poliçeleri açısından da konut kredileri önemli bir paya sahip" ifadelerini kullanan Murat Akçay, istatistikler kapsamında geçen yıl üretilen Kredi Hayat Sigortası toplam poliçe sayısının 14 milyonu geçtiğini belirtti. 

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 2021'de yaklaşık 1 milyon 492 bin tane konut satışı yapıldı. Bu konut alımlarının önemli bir kısmında konut kredisi kullanıldı. 

2021 yılında 300 milyar TL den fazla konut kredisi kullanıldı! 

"Konut kredisi kullanan tüketicilerin, SEDDK’nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) son sektör duyurusunda da altını bir kere daha çizdiği gibi, Kredi Hayat Sigortası’nı bankadan yaptırma zorunluluğu bulunmuyor" ifadelerini kullanan Akçay, konut krdilerinin toplam tüketici kredisi pazarının 3'te birinden fazlasını meydana getirdiğini söyledi.

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! Düşük taksitle, faizsiz ev almak mümkün…

Ev almak isteyenlere müjde! SGK'dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!


Geri Dön