31 / 07 / 2024

2021'in başında 41 TL olan metrekare kira bedeli, şimdi 227 TL! Kira bedeli en yüksek iller hangileri?

2021'in başında 41 TL olan metrekare kira bedeli, şimdi 227 TL! Kira bedeli en yüksek iller hangileri?

Ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar Meclis gündemine yine konu oldu. CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, fahiş kiraların herkesin belini büktüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama... 



Konut kiralarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Konu şimdi de Meclis gündemine geldi. CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, kira artışları ve yoksulluk ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gizem Özcan, ekonomide kemerleri sıkma politikalarının ve emekçi halkın gelirlerinin enflasyonun altında tutularak yoksulluğun pençesine atıldığı bir süreçte olunduğunun altını çizdi.

Muğla Gazetesi'nden Beritan Yücel'in haberine göre; barınma sürecinin de bu ekonomik kriz sürecinin en önemli ve en acı sonuçlarından biri olduğunu dile getirdi.

2021 in başında 41 TL olan metrekare kira bedeli, şimdi 227 TL! Kira bedeli en yüksek iller hangileri?

CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, hükümetin asgari ücrete ikinci zammı çok gördüğüne dikkat çekerken, açlık sınırının altında kalan emeklilere de 12 bin 500 TL ile yaşamayı reva gördüğünü belirtti. 

"Öğrencilerin KYK kredileri ancak gıdaya yetiyor elbette netice; barınma krizi olacak, gıda krizi olacak, başlı başına hayatta kalabilme sorunu olacak" şeklinde konuşan Gizem Özcan, Endeksa rakamlarına göre, kira bedeli en yüksek olan şehirlerin sırasıyla Muğla, İstanbul,  İzmir  ve Çanakkale olduğuna dikkat çekti. 

CHP'li Özcan, "Ülke ortalaması, metrekare başına ortalama kira bedeli 166 lira iken bu rakam Muğla'da 227, İstanbul'da 225, İzmir'de 198, Çanakkale'de 186 lira olarak belirlendi. Muğla'da bugün metrekare başına 227 lira olan ortalama kira bedeli, çok değil 2021 başında sadece 41 lira idi; kiralar beş buçuk kat art göstermiş" ifadelerini kullandı.

2021 in başında 41 TL olan metrekare kira bedeli, şimdi 227 TL! Kira bedeli en yüksek iller hangileri?

'Faiz neden, enflasyon sonuç' anlayışıyla yönetilen ülkenin sürüklendiği politikaların yoksulluğa sebep olduğunun altını çizen  CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, "İşte, işçinin, emeklinin, öğrencinin "Barınamıyoruz!" çığlığının en çıplak göstergesi" dedi. 

Öğrencilerin pandemi sonrası üniversitelerine döndüklerinde büyük bir barınma kriziyle karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Özcan, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: 

"KYK kapasiteleri yetersizdi; özel yurtlar, konutlar ateş pahasıydı; okulunu donduran, evine dönen öğrencilerimiz dahi oldu. Bugün Kovid-19 kadar sarsıcı bir kriz, ekonomik kriz dönemiyle de yine karşı karşıya kaldık. Barınma özellikle büyük kentlerde öğrencilerin en büyük gider kalemi. Depozitoydu, emlakçıydı, aidattı diye sıralanırken ailelerin de beli bükülüyor. Kirayla da bitmiyor, bunlara faturalar ekleniyor, ucuz olsun diye üniversiteye uzak konutlar tutulunca da buna bir de ulaşım giderleri biniyor. Bilimle, kültürle, sanatla yoğrulması gereken öğrencilik ucuz iş gücü olarak sigortasız işlerde geçiyor ve bitiyor."

Toyota'dan o modele tam 213 bin 500 TL'lik indirim!

Bakırköy'de kentsel dönüşüm atağı: Emekliye 18 bin TL, emekli olmayan kiracılara 9 bin TL'ye varan kira yardımı müjdesi!

BİM'de bu Cuma Fakir dörtlü çeyiz seti 3 bin 990 TL! Çeyiz hazırlayanlar müjde! 2 Ağustos Cuma BİM aktüel ürünler

 


Geri Dön