Genel

2022 imar affı ne zaman? İmar affı çıkacak mı?

İmar affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? soruları gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yeni imar affının ne zaman çıkacağını sorguluyor. İşte konuya dair merak edilenler!TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilen imar barışı yasasının kabul edilmesi ile birlikte yapı ruhsatı alamayan mülk sahibi kişiler, bu yasadan yararlanma hakkına sahiptir

İmar affı ülkemizde en son 2018 yılında kabul edilmişti. TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilen imar barışı yasasının kabul edilmesi ile birlikte yapı ruhsatı alamayan mülk sahibi kişiler, bu yasadan yararlanma hakkına sahiptir. Pek çok vatandaş imar barışı için bekleme içinde bulunuyor. Peki, imar barışı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? sorularının detayları ve bu konuya dair merak edilenler…

İMAR AFFI NEDİR?

İmar affı veya bilinen diğer adı ile imar barışı; gecekondu ve imar mevzuatına göre inşasını gerçekleştiren bu yapıların uygulama ve mülkiyet problemlerini düzenleyen kanunu ifade eder. İlk defa 1984 yılında çıkarılan imar affı ile çarpık ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.

İMAR AFFI ÇIKTI MI? İMAR AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

İmar affı hakkında teklif Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim tarihinde TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. Yakın zamanda hükümet tarafından açıklama yapılacağı düşünülen imar affına dair henüz resmi bir gelişme de haberde verilmedi.

HİSSELİ TAPUNUN YARISI SATILIR MI?

Hisseli tapunun yarısı satılabilir. Kanunen tapuda hisseli tapu satışı yapılması yasaldır. Dairenin yarısının satımında daire dışında arsa veya dükkanın yarısının satışı esnasında bu işlem hisseli tapu satışı olarak geçmektedir. Bu işlemlere hisseli tapu satışı denilmektedir. Bir dairenin yarısını satın alma ile ilgili belirli risklerde bulunmaktadır. Özellikle de arsa yatırımı yapmak isteyenler, hisseli tapuda diğer hissedarların alım önceliği bulunduğu için bu kişilerin alımdan hemen önce yapılması gereken yani diğer hissedarlardan yazılı izin ve onay alınması gerekiyor.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğu da unutulmamalıdır.

İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman?

Türkiye Petrolleri eleman alıyor! TPAO 93 işçi alımı yapacak! İşte Türkiye Petrolleri işçi alımına dair detaylar!

Doğalgaz desteği kaç ay verilecek? Doğalgaz desteği her ay mı ödeniyor?