Genel

2022 kamu sosyal tesis ücretleri belli oldu!

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar belli oldu. İşte 2022 kamu sosyal tesis ücretleri...Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca düzenlenen Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar açıklandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca düzenlenen Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Peki kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Tebliğle beraber merkezi yönetim kapsamında bulunan kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufundaki eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi, benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla ya da diğer amaçlarla faydalanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet tutarlarının belirlenmesinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esaslar tespit edildi. 

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden faydalanacak kurum personeli, tesisin özelliklerine göre yemek ücreti olarak kişi başına günlük 37,70 TL, 31,30 TL ya da24,80 TL ödeme yapacak. 

Konaklama tutarı ise söz konusu özelliklere göre 14,30 TL, 13 TL veya 11,10 TL şeklinde açıklandı. Kararlaştırılan konaklama tutarları 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde ise 18,90 veya 17 TL olarak değiştirilecek. 

Konut ya da bağımsız bölümde buzdolabı ve televizyon olanlarda her bir özellik için günlük en az 6,5 TL, klima bulunanlarda günlük en az 9,10 TL konut başına ek tutar alınacak.

Misafirhanelerden faydalanan kurum personelinin kişi başına her gece için en az 18,90 TL ödeme yapması gerekecek.

Buradan faydalanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama tutarı, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı bedelinin tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin yarısı kadarını, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını aşamayacak. 
 

- Kreş ve çocuk bakımevleri ücreti

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine alınacak devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 345 TL şeklinde belirlendi.

Tespit edilen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı hallerde, kurum ve kuruluşlar hesaplanan ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili sayıldı. 

- Spor tesisleri

Kurum personeli de dahil olacak şekilde, her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden ya da diğer spor tesislerinden faydalanan kişilerden, bir saatlik kullanma karşılığı olarak spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi durumunda kişi başına minimum 13 TL, spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi durumunda kişi başına en az 18,90 TL ödeme alınacak. 

Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik faydalanma karşılığı kişi başına en az 23,50 TL şeklinde açıklandı.

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarların belirlendiği Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca düzenlenen Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, 1 Şubat tarihinde yürürlüğe girecek.

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ!